Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2013-2014

HRADIŠTĚ - LETNÁ "B"

publikováno 15.06.2014 (aktualizováno 20.06.2014)

loučení se sezonou 2013/2014

HRADIŠTĚ - LETNÁ "B"

1 : 2 ( 1 : 2)

Sestava:

Jan Česal

Martin Valeček        Stanislav Chudáček         Jaroslav Beránek

( 76´ Martin Bezděk )      Karel Dendis                                             

( 45´ Marek Drahoňovský )

Pavel Rom    Martin Furár   Ondřej Pytlík     Ondřej Houdek         

Karel Hamberger          Jan Bihary

                      

Tak tu máme konec sezony 2013/2014. Poslední zápas vyšel na sobotní odpoledne na domácí trávník, kam dorazil B tým Letné. Až na Kubu Ženíška a Makena jsme byli v nejsilnější sestvě i když Marek přišel indisponován - na antibiotikách - a také proto zůstal na začátku zápasu pouze na lavičce. Přesto jsme si na soupeře věřili. Jednak jsme si před dokopnou chtěli udělat správnou žízeň a také správnou atmosféru pro loučení se sezonou, které po zápase bezprostředně následovalo. Tradiční předzápasové pokyny managera Poldy opět směřovaly k tomu, aby hra vypadala podobně, jako v minulých, pro nás úspěšných, zápasech a doufali jsme, že tento systém nám přinese úspěch i tentokrát.

Již při rozehrávce se Bihy pokusil ohrozit bránu soupeře a strhnout vedení v dostizích o krále střelců na svoji stranu, ale pouze odevzdal zadarmo míč soupeři. Ten pak dobře kombinoval a v začátku utkání vůbec nepřipomínal tým, který za celé jaro sesbíral pouhých 5 bodů ( přičemž tři v minulém zápase ). Po osmi minutách hry, kdy byli mírně lepší hosté, se do šance dostal Karlos, bohužel neuspěl. Stejně tak Česi zneškodnil šanci hosů o tři minuty později. Po čtvrthodině zápasu vyslal Bery po lajně do útoku Bihyho, který utekl všem a křižnou střelou s jistotou vsítil - 1:0. Hosté se ihned po rozehrání pokusili o odpověď, střela šla nad. V 19. minutě šli do trháku Bihy s Karlosem, tomu se bohužel nepodařila finální přihrávka a akce šla do vytracena. Ve 28.minutě zachránil Bery u tyče po hlavičce zakončující rohový kop Letné a z následné akce jsme dostali výhodu trestného kopu z nějakých 25. metrů. K jeho exekuci se postavil Ondra Pytlík a jeho střela jen těsně minula bránu, ve které stál brankař bez náznaku pohybu. Bohužel se opět potvrdilo pravidlo nedáš/dostaneš. Z výkopu se útočník hostí dostal až ke střele, když jsme jej nedokázali zastavit a střelou na bližší tyč nedal Česimu příliš šancí - 1:1. O návrat vedení na naši stranu jsme se pokusili v zápětí, po rohovém kopu Pavky, na který si na zadní tyč naběhl Ondra Pytlík, jeho střele bylo ale i pletivo za bránou nízké. Ondrovi se v těchto chvílích příliš nedařilo a po jeho ztrátě míče ve středu hřiště zachránil průběžnou remízu Česi. Bohužel ve 42. minutě již Honza tolik štěstí neměl. Uprostřed hřiště se do souboje ani nedostal Pavka, "jeho" hráč udělal s balonem pár kroků a z nějakých 25ti metrů trefil přesně k tyči - 1:2. Krásná střela krásný gól, bohžel do špatné brány.... Poločas tedy skončil lépe pro hosty z Letné. Na to Polda reagoval poločasovým přeskupením našich řad. Odpočinout si šel Dendýs, na předstopera se posunul Ondra Pytlík, do zálohy se stáhnul Bihy a do útoku šel Mára a věřili jsme, že poločas v plném nasazení vydrží.

Změny pomohly a hned po rozehrání se do šance probíjel právě Mára, byl mu však odpískán útočný faul. Česi ve 48. minutě kryl trestný kop, následně rohový kop končí nad naší bránou. V 53. minutě sudí nedal na stále zdvižený praporek hostujícího mávače, Karlos však byl natolik vyveden z míry, že šanci neproměnil a jeho střela šla mimo, stejně tak skončila jeho další střela i v minutě následující. Martina Valečka pak postihly tak silné křeče do pravého lýtka, že musel střídat a na hřiště se dostal Bezďa, který krajního beka odehrál s přehledem, i když to není jeho pozice. Po hodině hry došlo k nevídané situaci, když soupeř místo trestného kopu na půlce hřiště vrátil míč, protože faul, za který byl trestný kop nařízen nebyl a hráč si dle vlatních slov zvrknul kotník sám - super fair play chování a jednoznačně palec nahoru. Po pravdě řečeno tohle byla asi jediná drobná chybička sudího, který jinak nebyl příliš vidět a to je pro něj dobrá vizitka. Náš tlak sílil a hosté se dostávali k nebezpečným brejkům, které však naše obrana dobře zvládala a co prošlo pochytal Česi. V 72.minutě skončil závar po našem rohovém kopu Furyho střelou, která však postrádala razanci. Hosté pak umístili svůj trestný kop pouze do naší zdi, z protiútoku pak Bihy slabě vystřelil při možném přečíslení. Zatrnulo nám v 76.minutě, když Čeiho při brejku trefuje útočník do hlavy kolenem. Honza se ale oklepal a zápas i přes chvilkové mlhavé vidění dochytal. Náš tlak sílil, ale i hosté mohli své vedení pojistit. Standa zahránil odkopem směřujícím těsně vedle naší brány, ale dle vlastního vyjádření po zápase měl vše pod kontrolou ( no na první pohled z lavičky to tak nevypadalo :-) ). V následujících minutách jsme soupeře přitlačili a střely Bihyho a Furyho mířily nad. Hosté ve druhé půli dost zdržovali, zdlouhavě se připravovali k rozehrávkám a tak nějak celkově spořiili čas. Sudí nám proto dal na vyrovnání 5ti minutové nastavení ( což asi opravdu odpovídalo skutečnosti ). Bohužel kdybychom hráli třeba tři hodiny, branku bychom asi nedali. Letná si tak odvezla z našeho trávníku tři body, posunula se před Touškov na předposlení místo a my tak jako tak zůstali na 10. místě tabulky.

Výsledkově nám zápas nevyšel, hra však nebyla tak špatná. Především na závěr zápasu jsme vyvinuli tlak a snahu rozhodně nikomu nelze upřít. Ondrovi se ve druhé půli na předstoperu dařilo lépe, než ve střadu zálohy. Jak měl celou hru před sebou, měl dobrý přehled a i přihrávku oproti první půli zpřesnil. Bihy hrál s velkou chutí, jak v první půli v útoku, tak ve druhé v záloze. Spolehlivý byl Česi. Snahu nelze upřít nikomu, bohužel k vítězství to dnes nevedlo. To nás však neodradilo od optimistického zhodnocení sezony, které proběhlo následně v salonku naší Plovárny. Zajda přichystal suprovou prezentaci, kterou v mezičase mezi utkáními právě probíhajícího mistrovství v televizi promítl. Perfektní byly i fotky z historie Hradišťského fotbalu. Laďas rozdal ceny pro nehjlepšího střelce ( JB7 ) a proběhly i další tradiční ankety - hráč sezony, bojovník sezony a překvapení sezony. Proběhla také tipovačka, jak jsme byli nedisciplinovaní a kolik jsme tak za jarní část sezony nastřádali do prasátka - míče. O dokopné je podrobněji, včetně fotodokumentace, psáno v aktualitě na pravé straně naší hojně navštěvované stránky.

Zhodnocení sezony určitě provedou ti povolaní, za sebe říkám, že jarní část sezony byla velmi slušná a tomu odpovídá i postavení v oddělené jarní části tabulky. Pro příští sezonu by bylo dobré tým udržet pohromadě, případně ještě doplnit dalšími mladými hráči. Nabízí se například Houďasův kamarád, který se byl podívat v Dýšiné a projevil zájem. Doufám, že se přes léto budeme i nadále scházet na pravidelných úterních trénincích a na podzim budeme bojovat na příčkách, které budou od letošních podstatně vyšší. Kluci díky za celou sezonu, především pak za jaro, dalo se na to slušně koukat. Když to takto půjde dál, věřím ve světlé zítřky Hradišťského fotbalu.

Střelec našeho jediného gólu Jan Bihary. Jeho trefa nakonec rozhodla i o tom, že se tento šuter stal letošním králem střelců Tornáda Hradiště.

VÝSLEDKY POSLEDNÍHO SOUTĚŽNÍHO KOLA
Plzenec B : Slovan Spoje B 6:1 (2:1)
Branky: Mertl Michal 2, Děkanovský Michal, Voráček Jaroslav, Duspiva Jan, Brejcha Pavel - Kindl Lukáš; Rozhodčí: Šlauf; ŽK: 3:2
Lhota B : Slavia 10:4 (7:1)
Branky: Baďouček David 3, Humeník Josef 2, Křížek David 2, Nejdl Aleš, Janeček Milan, Kotrnoch Ondřej - Zigmund Petr 4; Rozhodčí: Pátek
Union B : Dýšina B 6:1 (1:0)
Branky: Starý Petr 3, Londa Lukáš 3 - Muzika Jozef; Rozhodčí: Duspiva; ŽK: 1:0
Hradiště : Letná B 1:2 (1:2) 
Branky: Bihary Jan - Cimbota Zdeněk, Čermák Milan; Rozhodčí: Pátek
Litice B : Černice B 0:5 (0:2) 
Branky: Táborský Lukáš 3, Hrubý Čeněk 2; Rozhodčí: Šebesta
Touškov B : Košutka B 0:6 (0:1)
Branky: Brejcha Jaroslav 3, Vokáč Stanislav, Votýpka Petr, Kalaš Pavel; Rozhodčí: Doksanský
VS Plzeň B : Vochov 5:3 (1:2) 20 
Branky: Švarcbach Patrik 2, Pavlíček Tomáš, Lochman Matěj, Michálek Martin - Sasz Michal 2, Tauš Radim; Rozhodčí: Schingler

TABULKA
1. Lhota B 123: 29 ..... 73
2. Černice B 95: 30 ..... 67
3. Plzenec B 76: 50 ..... 51
4. Košutka B 91: 56 ..... 47
5. Slovan Spoje B 85: 64 ..... 46
6. Slavia 87: 77 ...... 46 
7. Dýšina B 51: 55 ..... 41
8. Vochov 88: 81 ..... 38 
9. Union B 78: 77 ..... 34
10. Hradiště 56: 77 ..... 27
11. VS Plzeň B 62:118 ..... 23 
12. Litice B 37: 81 .....21
13. Letná B 53:121 ...... 17
14. Touškov B 48:114 ..... 14

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
4 5678910
11 12 1314151617
18 19 202122 2324
25 26 272829 3031
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery