Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Kulturní akce » Rok 2014

Kola 2014

publikováno 04.08.2014 (aktualizováno 11.08.2014)

Letošní sestava cykloturistického dostaveníčka v Jižních čechách sice připomínala jízdu staré gardy ( na hráče v aktuální základní sestavě by tam člověk nenarazil – s vyjímkou nezničitelného Jardy Beránka), výkonostně se ale dala srovnat se soustředěním oddílu pohybujícím se někde na úrovně krajského přeboru. Ačkoliv nám osud od začátku kladl překážky – již cestou do Budějic nás zdržel náraz do stromu, který prý kdosi shodil na koleje, dojeli jsme do cílové stanice ( klidný rodinný kemp Měruše), včas a kompletní. Po nezbytné večerní aklimatizaci na místní pivovary a vydatné ranní snídani jsme vyrazili na první testovací cyklovýlet. Počasí nebylo úplně ideální, to nám však nezabránilo urazit kvalitních třicet kilometrů nepříjemně rovinatým jihočeským terénem. Před deštěm jsme se na závěr trasy schovali ve Vlkovské hospodě, která si některé z nás získala neuvěřitelně nízkou cenou JimBima. A protože tento podnik disponoval i promítacím plátnem, a navíc nám bylo přislíbeno sledování zápasu Viktorky v Rumunsku, vrátili jsme do tohoto svatostánku ještě večer. Ten jsme pak završili turnájkem ve stolním fotbalu a v házení šipkami. Ráno po vydatné snídani Hary naplánoval páteční trasu do Třeboně. Celkem pohodový výlet se málem změnil v drama poté, co jsme na zpáteční cestě trošinku zabloudili. Ten pocit, kdy kilometry na počítači naskakují a přitom se vzdalujeme od kempu, je nezapomenutelný. Jak jsme později zjistili, na vině byla stará a nepravdivá mapa. Díky selskému rozumu jsme se ale nakonec dokázali vrátit( za světla), a po nezbytné hygieně jsme vyrazili do Vlčí boudy, druhého podniku ve Vlkově. JimBeam tam sice nebyl tak laciný, zase jsme si ale pochutnali na vynikajících specialitách na grilu. Jedinou kaňkou zatím bylo vcelku nevlídné počasí, které sice umožňovalo cykloturistiku, koupání v místních písečných lomech ale nebylo možné. Až sobota nás konečně potěšila trochou toho sluníčka, a tak jsme naplánovali pouze krátký výlet do Veselí na nádraží. Tam jsme koupili lístky a cestou zpátky jsme se usadili na písečné pláži u jednoho z lomečků. Platan byl vynikající. My normální jsme se vykoupali, Hary a Bery dali vodní plochu tam a zpátky. K večeru, když to vypadalo na příchod bouřky, jsme se přesunuli rovnou do Vlčí boudy, kde nám minulý večer slíbili domácí bramboráčky. Tam jsme nakonec zkejsli déle, než kdokoliv z nás asi čekal, nicméně večer to byl kvalitní. A navíc jsme do kempu odcházeli s příslibem vydatné vajíčkové snídaně. A taky to tak bylo, ráno, po předání chatek, jsme se přesunuli zpět do boudy, kvalitně posnídali a vyrazili na vlak. Na nádraží jsme se pak rozloučili s Harym a Pepou, kteří jeli autem, a odevzdali jsme se do rukou ČD. Ty ani tentokrát nezklamaly, někdo pro změnu překopl drát a vlak končil v Koterově. To ale pro nás bylo nakonec vcelku výhodné, sedli jsme tam na kola a rozjeli de domů.

Výlet lze hodnotit vyloženě kladně, k žádným vážným pádům s vyjímkou sobotního návratu z Vlčí boudy do kempu nedošlo. Jediným zklamáním tak zůstaly České dráhy a možná trošinku počasí..

 

Sestava : Dan, Čudy, Hary, Josef, Máša, Zbyňa, Bery a Ladas .

 

OBRÁZKY NAJDETE VE FOTOGALERII.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Cudy | 15.08.2014 15:35
Další z akcí, na kterou budu dlouho vzpomínat.

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery