Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2014-2015

DOLNÍ LUKAVICE - HRADIŠTĚ

publikováno 17.08.2014

poslední přátelák před sezonou

DOLNÍ LUKAVICE - HRADIŠTĚ

 

1:4 ( 1:1 )

Sestava:

Jan Česal

Jakub Ženíšek        Martin Furár      Jaroslav Beránek

                                Karel Dendis  ( Martin Valeček )

( Martin Bezděk )

Pavel Rom   Jan Bihary  Ondřej Pytlík   Ondřej Houdek 

Karel Hamberger        Václav Krliš

( Filip Šperl )                               

  Na poslední přípravu před ostrými mistrovskými zápasy podzimní sezony 2014/2015 jsme vyrazili na jih ( za teplem ) do Dolní Lukavice. Mužstvo se sešlo ve velmi dobré sestavě i v hojném počtu a tak se ani Tomíno, Laďas, Dan ani Mára nemuseli svlékat. Základní sestavu určila zastupující dvojice trenérů Laďas+Dan a rovnou bylo domluvené i poločasové střídání. Taktika byla jasná: hrát po zemi, nabíhat si pro balony a prostě být obecně aktivní. Domácí měli trošku potíže se sestavou, dorazilo hlavně jádro mančaftu, které nebylo věkově vzdálené Berymu a mladší plejeři patrně vyspávali sobotní akci. To my jsme byli čerství a také to tak od počátku na hřišti vypadalo.
  Hned ve druhé minutě se pokusil brankaře domácích ohrozit z půlky hřiště Bihy lobem, ale golman byl pozorný a začal s jistotou svůj výborný výkon proti našim ofenzivním hráčům. Vlastně hned z protiútoku se po střetu s Berym sesunul k zemi domácí útočník a to tak nešikovně, že si zlomil klíční kost. Jelikož bylo domácích málo, museli hrát v deseti. Naštěstí pro ně dorazil po chvíli Mára, který ochotně nastoupil proti nám, aby důkladně prověřil naši obranu. Mezi tím jsme pálili jednu šanci za druhou. V 5. minutě vystřelil Dandýs nad, Houďas ještě v téže minutě pletivo za brankou dokonce přestřelil. Po 7mi minutách jsme sice dosáhli branky, ale v úniku dva na nikoho došlo k ofsajdu a branka tak nebyla uznána. Následně střílel po super akci pěkně Pytlos, domácí brankař však prokázal své kvality a vyrazil na roh. Další akci načal aktivní Venca, Pavka pálil a golman opet na další roh. Z něj nebezpečně pálil Fury, brankař tentokrát chytil. O minutu později se situace opakovala po Bihyho střele vyražené na roh souboj s brankařem opět Fury nevyhrál. Po dvaceti minutách nastala v našem útoku situace 3 na 1, ale byl z toho jen další rohový kop po Pavkově střele. Další střelu chytil Pytlosovi brankař, ale ve 25. minutě jej již štěstí opustilo. Houdy poslal prudký přízemní balon podél brankové čáry a Pavka na svém oblíbeném postu v zadní části brány již dával do prázdné 0:1. V tento okamžik doplnil sestavu domácích Mára. Přesto se do další šance dostal s chutí hrající Venca, následovala šance Pavky s následnou Karlosovou střelou mimo. Ne, že bych opomínal šance domácích, ale doposud žádné zaznamenáníhodné nevyprodukovali. Změna nastala ve 35. minutě po trestném kopu z půlky hřiště. Obrana nedodržela lajnu na hranici vápna, tudíž nebyl ofsajd, balon propadl k domácímu útočníkovi, který nedal Česimu šanci a trefil přesně – 1:1. Domácí zjistili, že se smí hrát i dopředu a ve 39. minutě vystřelili podruhé, tentokrát nad naši bránu. Z protiútoku jak Pytlos, tak Pavka prováhali čas ke střele, následný centr byl špatný a brankař jej zachytil. Akce kopírující náš gól šla po ose Ženda – Karlos, který však o kousek na balon nedosáhl. Remízou tedy skončil první poločas, který byl jednoznačně v naší režii a jen naše nemohoucnost v zakončení a dobré zákroky domácího brankaře znamenaly, že jsme po půli nevedli a to alespoň o tři branky.
  Do druhého poločasu jsme nastoupili s Filipem, Martinem a Bezďou na postech Karlose, Beryho a Dandýse. Domácí vstoupili do začátku druhé půle aktivně a vykoledovali si trestný kop, který však již skončil jejich nedovoleným postavením domácích, které tentokrát obrana vystavila do ofsajdu správně. Do své první šance se po třech minutách na hřišti dostal Filip, dopadlo to však obdobně, jako ve většině našich šancí – dal vyniknout brankaři. V 53. minutě – po našem nedobře rozehraném autu – fauloval domácího útočníka Bezďa a následoval trestný kop z cca 18ti metrů. Odražená opakovaná střela šla těsně mimo. V 55. minutě Bihy místo střely z hranice vápna volil opět přihrávku, Filipova střela byla slabá. Přesně po hodině hry nacentroval Kuba a Venca se krásně zavěsil do vzuchu a hlavou dal k tyči do protipohybu brankaře, který tak neměl nejmenší šanci – 1:2. Další naše šance následovaly. Největší asi byla ta Pavkova, kdy trefil tyč a z dorážky šla jeho střela vysoko nad. Za zaznamenání stojí 67. minuta, kdy se do šance domácích prodral Mára, ale Česi ho vychytal. Následně vysunul Kuba Vencu, následoval další roh, ze kterého Kubrt hlavičkoval jen těsně mimo. Další pěknou akci vyprodukoval Bihy, když si na jeho kolmici naběhl Venca, vystřelil a na dorážce ještě trefil mimo Filip. Stejně se dařilo o dvě minuty později Bihymu, ne však již o další minutu později, kdy si patrně vzpomněl na nabádání trenérů po častější střelbě a z hranice vápna trefil přesně k tyči – 1:3. Po jednom z Česiho zákroků, které ve druhé půli již mírně přibyly, jsme podnikli rychlý protiútok, Pavka centruje a Filip ve skluzu na jeho centr nedosáhl. Deset minut před koncem vyšla krásná akce Bihymu, když vysunul Vencu, který trefil krásně šibenici. Nacházel se však v ofsajdu, takže další neuznaný gól Tornáda. Venca si spravil chuť o tři minuty později, když sám zachytil ve středu hřiště balon, poslal jej Pavkovi, ten mu do vápna balon vrátil, Vašek udělal kliku golmanovi a do prázdné završil na 1:4. Do konce se ještě ke střelám dostali Pavka, Houdy a Filip, vše šlo ale mimo, nebo to byla lahůdka pro golmana domácích.
  Příprava tak skončila našim vítězstvím 1:4 což se počítá, ale co se produktivity týká, máme ještě hodně na čem pracovat. Hra v poli byla slušná, obrana se nějakých velkých chyb nedopustila ( když tedy pomineme nevystoupení při brance domácích ) a Česi si zachytal dost málo. To ale těžko pokládat za nějaký nedostatek, navíc při sporadických šancích soupeře nás podržel. Potěšující také je, že na Hradišťskou tradici hokejových fotbalistů ( Pišta a Zbyněk, posléze Pytlos ) velmi slušně navazují další mladí ( Václav s Martinem ). Teď již jen dobře v úterý potrénovat ( asi hlavně střelbu a proměňování šancí ) a o nadcházejícím víkendu se budeme těšit na první ostrý zápas nové, doufejme že úspěšné, sezony.

     Za zmínku ještě stojí nevídaný vstup do zápasů v podání našich nových posil - Filipa a Vency. Oba borci se při svém prvním zápase za Tornádo prezentovali dvěma vstřelenými góly! ( Filip jako jediný skóroval v Malesicích a Venca dnes). Letošní boj o krále střelců bude určitě zajímavý.

střelci Tornáda:

2x Václav Krliš, Pavel Rom, Jan Bihary
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery