Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2014-2015

Hradiště - Vodní Stavby "A"

publikováno 14.09.2014

HRADIŠTĚ - VODNÍ STAVBY "A"

1 : 4 ( 1 : 2 )
 

JAN ČESAL

MIROSLAV LAŠTOVKA   

JAKUB ŽENÍŠEK        STANISLAV CHUDÁČEK     JAROSLAV BERÁNEK

MARTIN FURÁR

JAN BIHARY      ONDŘEJ PYLTÍK        MARTIN BLUMENTRITT

KAREL DENDIS             MARTIN VALEČEK

( 54´ VÁCLAV KRLIŠ )     ( 65´ FILIP ŠPERL )

V řadě druhý domácí zápas jsme sehráli s A týmem Vodních Staveb. Letos totiž opět nastala v naší pralesní lize situace, že hrají současně A i B týmy téhož mužstva. Situace nám známá z minulých let především s týmem z Letné, ale zápas nikterak neovlivnila. „Vodníci“ přijeli včas a také v plné síle. My jsme byli po minulém vítězném zápase dobře naladěni, i když někteří hráči, kteří minule hráli, se omluvili, ale zase dorazili jiní, neočekávaně třeba Luky, kterého jsme dlouho neviděli a taky dorazil Pihy. I když u něj nešlo o příchod do hry, ale jen do řad diváctva. Na lávce tak bylo úplně plno.
Na hřiště tak přivedl sudí obě mužstva ve stavu, kdy oba mančafty pomýšlely na plný bodový zisk. Zápas tedy začal bez velkého oťukávání a již ve druhé minutě odvracel Standa na první rohový kop Vodníků. Ti roh zahráli tak nešikovně, že se do protiútoku řítila trojice našich na dvojici obránců. Nadějný útok ale skončil přihrávkou do ofsidu. To byla velká škoda a ještě důležitější se tentzo okamžik jevil o další tři minuty později, když úzkostlivý sudí posoudil čistý Standův souboj jako jeho faul a hosté zahrávali trestný kop z nějakých 25 metrů. Situace se jevila v pohodě, soupeřovi hráči byli obsazeni, zeď postavena…. Ovšem jen do doby, kdy hostující hráč zahrál trestný kop přímo na bránu, balon po mokrém trávníku sklouznul a Česi se natahoval marně. Přestože si na balon sáhnul, skončil v síti – 0:1. V osmé minutě dostal Kuba u lajny balon za obranu, i díky tomu, že jsme hráli do kopce balon dostihnul, udělal kličku obránci ale jeho centr šel příliš blízko k bráně a hostující golman jej zachytil. Další šance se nám naskytla ve 12. minutě. Martin Valeček důsledně následoval dlouhý balon, který šel ke gólnamovi. Sledoval jej však také hostující obránce, který se s brankařem po Martinově lehkém ataku srazil a dobíhající Bihy z tohoto nedorozumění vytěžil po kličce dalšímu obránci střelu do prázdné brány – 1:1. V těchto chvílích se hra přelévala ze strany na stranu a hned ve 13. minutě se ocitl Martin v další šanci, která skončila rohem. Následovala šance hostů rovněž odvrácena Česim na roh. Po něm jsme se dostávali do dalšího brejku, jmenovitě opět aktivní Martin, ale byl na půli nevybíravě sražen. Po dvaceti minutách měli hosté velkou šanci, ale střela šla těsně vedle. Pěknou akci pak předvedli Maken, který posunul na Dandýse, jehož centr napálil Fury vedle. Z protiůtoku pak ve vyrovnaném souboji nesmyslně fouknul sudí faul Standovi a byla z toho penalta. Tou hosté nepohrdli a dostali se tak do vedení 1:2. Následoval náš mírný tlak při němž jsme kopali několik trestných kopů kolem půlky hřiště, kde Vodníci zastavovali fauly zárodky našich akcí. To je naše dlouhodobá bolest, tohle my moc neumíme a fauly pak přicházejí zbytečně blízko bráně. Za zmínku pak stojí ještě akce do které se zapojila minimálně polovina mančaftu. U naší pravé lajky se v obraně kombinací dostali z obležení soupeře, míč putoval přes celou šířku hřiště a skončil u Furyho, který z hranice velkého vápna trefil z úhlu mimo. Minutu před koncem  pak následovala střela do tyče z trestného kopu z 25 metrů a hosté zakončili poločas střelou nad naši bránu.
V první půli jsme nebyli horší ve hře v poli, hráli jsme zhruba to, co jsme chtěli a Vodníci byli kvalitním a nebezpečným soupeřem. Ke změnám v sestavě při nástupu do druhé půle nedošlo a tak se ani obraz hry příliš nezměnil. Hned ve 48. minutě se ocitl v možnosti Maken. Jeho střela byla sražena na další roh, který soupeř odvrátil. V 54. minutě vyrazil Furymu golman jeho trestný kop, rozehrávka s možností brejku však šla do autu. To byla příležitost pro první zásah do sestavy když Dandýse vystřídal rychlík Václav a my měli čistě hokejový útok Martin+Václav. V 57. minutě se dostali ke slovu hosté a Česi u své tyče jistil nebezpečnou střelu. Naše snaha o vyrovnání vedla k výletům především Kuby z obrany až do útoku, jak velí moderní pojetí hry obránce. Riziko této taktiky se však odhaluje při ztrátě míče v útočné fázi. To se nám stalo v 61. minutě, když šli hosté po lajně do takovéhoto rychlého útoku a nepovedený centr skončil ve protilehlé šibenici Česiho brány – 1:3. Na zbývajících 25 minut šel do hry místo Martina, kterému hrozila druhá žlutá, Filip. V 66 minutě vybojoval Bihy trestný kop z nějakých 22 metrů. Ondrova nebezpečná střela šla však těsně nad. Hned v následující minutě zachránil Pišta odkopem na roh, když míč již směřoval do brány. Naše snaha o zkorigování a naděje na obrat stále žila a my jsme se tlačili stále více dopředu. Dvacet minut před koncem však šli hosté po naší šanci 3 na 1, akci ale naštěstí zakončili nepřesnou střelou nad. Z následujícího našeho protiůtoku se ocitl před golmanem sám Bihy, ale další branka mu dnes nebyla přána a trefil jen vyběhnuvšího brankaře hostí. Následovala Ondrova střela mimo a jasný faul na Václava ne vápně, který sudí otočil a místo penalty rozehrávali hosté. Kompenzace přišla čtvrt hodiny před koncem, když byl Václav ve vápně lehce přistrčen a sudí za oboustranného smíchu střídaček nařídil penaltu. S tou JB7 naložil střelou sice razantní a umístěnou na stranu, bohužel do ideální výšky a tak brankař, který stranu vystihnul penaltu vyrazil na roh. Za další tři minuty střílel nebezpečně Ondra z trestného kopu ale jeho ránu vyrazil brankař na roh. Snaha o vstřelení branky naděje se nám vymstila v 81. minutě, když dopředu vyrazil skoro celý mančaft. Soupeš však po našem autovém vhazování odkopl směrem k půlící čáře, kde byl na hostujícího útočníka osamocený Bery, kterému pláchnul a s jistotou Česiho prostřelil – 1:4. Ještě jsme se pokusili střelou Furyho z trestného kopu ze 17ti metrů o zkorigování nepříznivého stavu, ale střela šle jen do zdi a to i opakovaná. Pět minut před koncem normální hrací doby fauloval Standa hostujícího hráče v našem vápně a nařízená penalty byla první správně písknutou. Je paradoxem, že hosté ji napálili jen do břevna. Do konce zápasu se ještě předvedl Václav, po jehož pěkné práci střílel Ondra mimo. Něco pro diváky předvedl Česi v 90. minutě, když si dovolil kličku útočníkovi ve vápně. Poslední střelu vyslal Filip v nastavení, ale na výsledku se již nic nezměnilo.
Domácí zápas jsme tak prohráli, i když hra byla v poli dosti vyrovnaná. Doplatili jsme především na neproměňování šancí, na pozdní „taktické“ fauly, které přicházely příliš blízko naší brány. Kladem utkání z naší strany je určitě předvedená hra a také fakt, že nás soupeř, který ještě vloni hrál o soutěž výše, fyzicky nepřevyšoval ani na konci zápasu. Kapitolou samou pro sebe byl nám dobře známý sudí Pátek. Těžko říci, zda jej zmátl fakt, že se hrálo v sobotu, nebo byl bezradný bez Robinsona.  Každopádně vzbuzoval svými verdikty nejprve vztek a následně smích obou střídaček – kdo víc zakřičel, kopal. Svoji nejistotu demonstroval také faktem, že přestože na hřišti čelil několika slovním atakům, za které by jiný, sebejistější sudí bez váhání tasil žlutou, udělil toto napomenutí jen Martinovi za faul ( nutno říci, že správně ). Pravdou ovšem zůstává, že pískal tragicky na obě strany a přestože hru ovlivnil, výsledek je dílem naší neschopnosti vstřelit branku i ze sebevětší šance. Napravit to budeme mít šanci již příští neděli na hřišti Prazdroje. Pozor, hraje se již od 16:30!!!!

"střelec" Hradiště - JB7

A JDEMA NA TO....

NÁSTUP PŘED ZÁPASEM

LAVIČKA

POLOČASOVÁ DEBATA

DNES SE TREFIL POUZE BIHY

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz