Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2015-2016

Baník Zbůch - Tornádo Hradiště

publikováno 16.08.2015

přípravný zápas po letní pauze

BANÍK ZBŮCH : TORNÁDO HRADIŠTĚ

2 : 2 ( 2 : 1 )

sestava - 1.poločas

JAN VONDRÁČEK

MIROSLAV LAŠTOVKA

JAKUB ŽENÍŠEK   MARTIN VALEČEK   KAREL DENDIS

PAVEL ROM   ONDŘEJ PYTLÍK   MARTIN FURÁR   ONDŘEJ HOUDEK

MARTIN BEZDĚK   TOMÁŠ KRYSL

Po dlouhé letní pauze jsme dorazili do Zbůchu k dohodnutému přátelskému zápasu, který měl být jedinný před soutěží, ale díky odstoupení Slávie ze soutěže máme příležitost si zápasové nasazení vyzkoušet nanečisto i za týden. Trávník byl hustý, vysoký a krásně pokropený. Počasí bylo ideální fotbalové, po letních horkých dnech přišlo ochlazení v pravý čas. Dan postavil na první půli sestavu s tím, že o půli bude polovina sestavy změněna, protože jsme se sešli ve velkém počtu. Do brány Tornáda se vrátil po třech letech Vondrys a odchytal celý zápas, na Česiho totéž čeká příští týden.

Hned po rozehrání jsme se krásnou kombinací dostali až k zakončení, Bezďovu střelu však domácí stihli ještě před brankovou čarou zachytit. Po naší počáteční aktivitě si Jenda zapsal první jistý zákrok po pěti minutách hry.Následovaly šance Pytlose na naší straně a Pištův blok střely soupeře. Ve 13. minutě střílel Houdy, vyražený balon napálil vysoko nad bránu Tomáš. Houdy si šanci zopakoval po perfektním Pištově pasu, ale ani samostatný postup na golmana nebyl úspěšný a golman jeho šanci vytáhl na roh. Ve 27. minutě se opět Houdy dostal k zakončení, balon opět z prázdné brány domácí vykopli, z pokračování akce pak našel novomanžel Pavka na zadní tyči Dandýse a ten prázdnou bránu neminul - 0:1. Následoval Bezďův prudký centr, který golman s námahou vytlačil na roh. Šance však měli i domácí. Vondrys však s jistotou sbíral centry a likvidoval i ojedinělé střely. Když se všask dopředu vydali jak Dandýs, tak Vali a o balon jsme přišli, chyběl vzadu dostatečný počet hráčů a domácí po pěkné individuální akci srovnali přesnou střelou k tyči - 1:1. Pět minut před půlí našel zpětnou přihrávkou Ženda Tomáše, ten ale opět přestřelil. Platilo nedáš-dostaneš. Domácí se dostali do dalšího útoku a střelou o tyč nedali Jendovi šanci - 2:1. Za tohoto stavu se šlo obrazně do šaten, ve skutečnosti však jen na lavičku.

Do druhé půle nastoupila dosti pozměněná sestava:

JAN VONDRÁČEK

MIROSLAV LAŠTOVKA

MARTIN BERÁNEK    MARTIN VALEČEK    KAREL DENDIS

MARTIN BLUMENTRITT TOMÁŠ KRYSL MARTIN FURÁR ONDŘEJ HOUDEK

FILIP ŠPERL     DANIEL VÁVRA

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, na naší sestavě bylo možná znát množství změn. Ale v obraně to fungovalo dobře a co prošlo, Vondrys lapil. Když si sestava sedla, hru v poli jsme vyrovnali a dostali se i k šancím na srovnání výsledku. Pálili Fury a Karel, probíjel se Vali. Až v 63 minutě se středem protáhl Fury, který vyzrál na připravenou ofsajdovou past domácích a sám proti golmanivi nezaváhal - 2:2. Prakticky hned po rozehrání se domácí stoper dopustil chyby a vyslal Dana samotného na svého brankaře. Dan se jej pokusil přehodit, nepovedlo se a golman šanci zlikvidoval. Pak zase zahrozili domácí, Jenda chytil. Pěknou akci předvedlo útočné duo v 73 minutě, když Dan vyslal pěkný balom na Filipa, ten byl však faulován a my zahrávali trestňák z nějakých 18ti metrů. Fury však trefil zeď domácích. Násedovala Makenova rána po zpětné přihrávce - obrana blokuje na roh. Fury si trestňák zopakoval v 85. minutě. Ten se mu vydařil podstatně lépe ale golman domácích se vytáhnul a vytlačil balom na břevno, které míč orazítkoval i při své cestě po odrazu dolů. Další velkou šanci domácích pak zlikvidoval i Vondrys a tak skončil zápas remízou.

Plichta je asi zaslouženým výsledkem. My jsme si vyzkoušeli asi vše, co fotbalový zápas může běžně přinést. Kopali jsme trestňáky, několik jsme jich museli bránit, chvíli jsme byli lepší my, pak zase domácí a my dobře bránili. Pokud bychom zlepšili produktivitu, můžeme i v takovýchto zápasech pomýšlet na vítězství. Ukázalo se, že i přes několik změn v sestavě jsme i po letní pauze silní. Po prvním zápase je těžké dělat nějaké závěry, ale na hřišti byly k vidění výkony, kterými si hráči o podzimní základní sestavu rozhodně řekli. Ale v soutěži musíme hrát ještě důrazněji, zodpovědněji a minimálně se stejnou chutí.

střelci Tornáda: Karel Dendis, Martin Furár.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil tomáš1 | 18.08.2015 10:27
Honzíku, přijď určitě. Mírný deštík jen osvěží a podmáčený terén na našem svahu určitě nehrozí. možná tak záplava pod svahem u Kadelců

už se těším na totální fotbal. alespoň pětiminutový
Osobní profil Honza1 | 17.08.2015 17:22
Milý rejpálku Poldo, rád bych se vrátil (pouze do tréninku), ale počasí bylo v posledních týdnech velice horké a to by mi vzalo příliš mnoho sil. Nebude-li zítra příliš deštivo a podmáčený terén, snad to zkusím. Vidím, že jsi také na trénink přihlášený, vezmi si tedy prosím pro jistotu chrániče na ty Tvoje párátka....
Osobní profil Furry | 17.08.2015 9:47
Oooo děkuji Láďo Tome i první přímák šel na bránu, ne do zdi, golman vyrazil na roh
Osobní profil Ladas | 17.08.2015 9:33
Furry, dlouho jsem neviděl tak pěkný gól. Dokonce se mi o něm zdálo.
Osobní profil tomáš1 | 17.08.2015 8:05
překlep překlepnut................
Osobní profil Polda | 17.08.2015 7:46
Jak chytal dvojka Vondrys? Nezapomněl za ty léta nečinnosti něco ze svého ligového umění. Z dvojky Vondryse by si měl vzít příklad global Director of O. Neuern, který neustále vyhrožuje svým návratem na pažit, ale jeho návrat se stále nekonat.
Osobní profil Polda | 17.08.2015 7:39
Administrátore oprav prosím tě hrubici autora v názvu článku ve slově Tornádo, je tam takový ošklivý překlep.

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz