Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2015-2016

pohárový zápas HRADIŠTĚ - CHRÁST

publikováno 18.11.2015 (aktualizováno 21.11.2015)

Pohárové srovnání s mužstvem z vyšší soutěže nevyznělo výsledkově příznivě, hra byla lepší, než výsledek naznačuje.

TORNÁDO HRADIŠTĚ - CHRÁST

1 : 3 ( 0 : 1 )

sestava

JAN ČESAL

MARTIN FURÁR

JAKUB ŽENÍŠEK   MARTIN VALEČEK    MARTIN BLUMENTRITT

( 68´ MIROSLAV LAŠTOVKA )

PAVEL ROM   ONDŘEJ PYTLÍK    KAREL HAMBERGER  TOMÁŠ KRYSL

PATRIK KOČÍ     FILIP ŠPERL

                                                 ( 68´ DANIEL VÁVRA )   

Ještě po oficiálním závěru sezony přišel na pořad dne zápas fotbalového poháru, ve kterém máme možnost změřit síly i s mužstvy hrajícími o soutěž výše. Této konfrontace jsme využili především k mírné obměně sestavy a ze zápasu vyplynulo především zjištění, že vyšší soutěž je rychlejší a důraznější, než "náš prales". Ač Chrástečtí také nehráli úplně v plné sestavě, byl to soupeř velmi kvalitní. Potěšující je, že ve hře jsme se jim dokázali přizpůsobit a zápas měl velmi dobrou úroveň. Nebýt naší "tradiční" bolesti s proměňováním šancí, mohl být i výsledek příznivější. Ale nebuďme nenasytní. Důležitá je pro nás nyní soutěž, pohár je spíše zpestřením a na jaře mohl být dobrou přípravou. Po velmi těsném výsledku jsme však vypadli, ale rozhodně se nemáme za co stydět. Třetí branku Chrást vstřelil v nastavení zápasu, do té doby se strachoval o výsledek a sledoval naše střely do brankové konstrukce.......

Bohužel na úplném začátku byl náš respekt ze soupeře příliš znatelný a již ve třetí minutě propadl míč po rohovém kopu přes houf hráčů až na zadní tyč, kde zcela nekrytý soupeř neměl problém skórovat - 0:1. Paradoxně tento gól z nás patrně sejmul jakousi deku zodpovědnosti a i my jsme se začali dostávat do zápasu. Jako první se odvážil ke střele Patrik, následoval Žendův pokus a za chvilku přišla i Filipova šance. Pak střílel těsně vedle Tomáš. Vše bylo sice bez gólového efektu, ale hru v poli jsme minimálně vyrovnali a hosté museli stále více bránit. Po dvaceti minutách hry přbyla další šance Tomáše, který si jen těsně nestihnul míč strčit vedle brankaře před odkrytou bránu a také Filip se ocitl v dobré pozici. Zhruba po půlhodině hry se opět připomněli hosté, Česi nebezpečnou střelu vytáhnul na roh. Pak trefil lobem Bany břevno soupeřovy brány a na druhé straně opět Česi prokázal své kvality při dvojzákroku proti šanci hostí. Poločas tak skončil nejtěsnějším rozdílem ve prospěch Chrástu, ale ve hře vidět rozdíl jedné soutěže prakticky nebyl. 

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a Patrik se hned připomněl střelou z dálky. Pak centroval Ondra a Tom na zadní tyči jen těsně balon neusměrnil do sítě. Bany v další šanci trefil jen golmana, na druhé straně zlikvidoval příležitost hostí Česi. Přesně po hodině kvalitního fotbalu odcentroval z pravé strany obránce hostí do vápna, vítr vzal míč a přenesl jej přes Honzu, který neměl nárok - 0:2. Místo kýženého a zaslouženého vyrovnání tak vedl soupeř o dvě branky. Dlouho to ale nevydrželo, protože hned o tři minuty později se konečně podařilo jednu z našich akcí pořádně dotáhnout do konce. Po rychle vhozeném autu zatáhl Ondra míč až k brankové čáře, nacentroval a Pavka zblízka snížil - 1:2. Zápas tak i nadále měl zajímavou zápletku a my stále mohli doufat v postup. V 68.minutě vystřídal Pišta Valiho a zároveň Danny Filipa. Výsledkem byl Pištův první obranný zákrok. I když se po zápase dušoval, že trefil i balon, ale útočník hostí vypadal jak po zásahu v kikboxu. V 73. jsme Ondrou již podruhé v zápase trefili břevno soupeřovy svatyně. Bohužel nám nebylo přáno a v závěru jsme i přes optický tlak již nedokázali pořádně Chrásteckou bránu ohrozit. Naopak v 91.minutě se do otevřené obrany dostali hosté a zpečetili skóre zápasu 1:3.

Jak jsem psal již v prvním odstavci. Zápas měl opravdu velmi dobrou úroveň, ke které přispěla obě mužstva stejným dílem. Ukázaly se naše kvality, ale i naše občasná bolest s proměňováním šancí. Každopádně se nemusíme za svůj výkon stydět a mělo by nás to motivovat do dalších tréninků pro jarní část soutěže.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz