Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2015-2016

souhrn podzimní části sezony

publikováno 23.01.2016

stručné shrnutí podzimní části sezony 2015/2016

Jak jsem na konci sezony slíbil, věším na naše stránky souhrnné zhodnocení podzimní části sezony 2015/2016. Jelikož nejsem samozřejmě zcena nestranným pozorovatelem Hradišťského dění, neberte to jako nějaké oficiální hodnocení ( to udělal v rámci dokopné Dan ), ale spíše jako rekapitulaci průběhu našeho fotbalového podzimu:-).

Po velmi úspěšném jaru 2015 se mírně obměnil mančaft a přišlo pár posil, několik stabilních jarních plejerů naopak v barvách Tornáda na podzim vidět nebylo, nebo ne tak pravidelně. To je ale běžný fotbalový život. Mužstvo po letním odpočinku a pár trénincích nastoupilo k příravnému zápasu ve Zbůchu ( 2:2 ), který měl nově ustanovenému trenérovi Danovi ukázat kdo na tom jak je a na které posty stavět naše nové posily - Tomáše, Danyho, Beryho a hlavně na poslední chvíli přestoupivšího Patrika, který bohužel na přátelák nebyl ještě k dispozici. Na podzim se také vrátil do branky Tornáda po několika letech Vondrys a v přáteláku si taky pořádně zachytal. Potvrdil své kvality a od sezony 2013/2014 bez pauzy chytající Česi musel na svoji šanci mezi tyčemi chvíli počkat.

Protože se Slavia ze soutěže odhlásila, povedlo se Laďasovi přivést mezi nás Patrika a také tím vznikla situace s lichým počtem mužstev. Na nás vyšel zrovna zápas se Slavií v prvním kole a tak jsme měli o týden posunutý začátek sezony. Ta pro nás tak začala na hřišti Touškova. A to dosti smolně. Domácí byli velmi dobří a v jinak vyrovnaném zápase využili jednu z šancí. My jsme naše využít nedokázali a prohráli 1:0. To znamenalo 11. pozici v tabulce, která ale je po celou sezonu zkreslená rozdílným počtem zápasů právě díky neúčasti Slavie. Další zápas nás čekal doma se Starým Plzencem. Bohužel opětovná prohla 0:1 nás nikam neposunula a soupeř kraloval tabulce. K reparátu jsme po dvou neúspěších odjeli na hřiště Spatry Plzeň a třemi brankami jsme porazili opět velmi dobrého soupeře 0:3 a získali první tři body do tabulky, kde jsme byli stále na 11. pozici, ale byl to dobrý odrazový můstek. Na další domácí zápas ( s Letnou ) jsme se po úspěchu na Spartě všichni těšili, ale soupeř nás poněkud zaskočil, my šance neproměnili, hosté měli větší kliku a i Česimu zaskakujícímu za Vondryse se zápas příliš nevydařil. To v součtu znamenalo pozážku 2:3 a setrvání na třech bodech a stále 11. pozici v tabulce. Asi nejbláznivější zápas podzimu, kterým jsme odstartovali velkou šňůru vítězství, jsme sehráli následně na hřišti velmi silných Křimic. Poločas se čtyřmi brankami na každě straně je asi rekordem Tornáda. Zlepšený výkon především ve druhé půli v obraně a znovunalezená produktivita v útoku znamenala vítězství 4:6, další tři body do tabulky a konečně i posun směrem vzhůru ( 9. pozice ). První domácí vítězství jsme ukořistili proti Vodním Stavbám ( 2:0 ) a znamenalo posun na 7. pozici. Přestože byli Vodníci celý zápas pouze v desíti lidech, nebylo vítězství jednoduché, ale zvládli jsme to a podpořili své ambice na horní příčky tabulky. I další zápas jsme absolvovali na domácím svahu Tornádo arény. Přijela Dýšina, odjela z debaklem 7:0 a my se posunuli již na čtvrtou pozici. Čekal nás ale zápas na horké půdě do té doby doma neporažené Druzdové. Tam jsme odehráli skvělý zápas a přivezli domů snad i trošku nečekané tři body za výhru 2:3. Zde je nutno vyzdvihnout odvahu Karla Volfa, který nám celou sezonu mává na lajně a při neúčasti delegovaného sudího a po odmítnutí delegace někoho z domácích zápas velmi dobře odpískal. To byla taková raritka v dnešním fotbale, kterých ale starší hráči z dřívějška několik pamatují. V dalším kole přijel do Hradiště Bolevec. Jako vždy to byl naprosto rozdílný tým oproti svým domácím zápasům, odjel s porážkou 3:0 a my se posunuli již na třetí pozici v tabulce.

Následoval neobvyklý dvojzápas s Chotíkovem. Nejprve vložený pohárový zápas, kdy dostal opět příležitost Česi a který jsme i s jeho nemalým přispěním s přehledem zvládli 0:5. Bohužel dvakrát do stejné řeky nevstoupíš a tak se nám o pár dní později Chotíkov v mistrovském zápase pomstil a sebral nám bod za remízu 2:2. Penaltový rozstřel nakonec i za opětovného Česiho přispění vyzněl lépe pro nás a vyhráli jsme 4:5 a minimalizovali jsme tak ztráty. Poslední domácí mistrovský zápas jsme odehráli proti Spojům a vyhráli zaslouženě 3:0. Na závěr sezony nás čekal přimo dvojsmyslně Prazdroj. Nejen na hřišti, ale i následně na dokopné na bowlingu U Papírny. Na hřišti jsme Prazdroj ztrestali 0:7 a vyrovnali tak své nejvyšší vítezství v sezoně a v salonku pak následně padnul i ten Prazdroj sudový a to do poslední kapky. Tabulka po podzimu je pro nás nevypadá beznadějně. Na třetí pozici máme s 26ti body ztrátu 5ti bodů na Druzdovou a 6ti bodové manko na vedoucí Starý Plzenec. Za námi jsou o dva body Spoje a o tři Bolevec. Další mužstva již mají ztrátu 7 a více bodů. 

Úplný závěr sezony pak obstaral domácí pohárový zápas s Chrástem hrajícím o soutěž výše. Herně jsme se soupeři víceméně vyrovnali, výsledek 1:3 ale posunul do dalších pohárových bojů Chrástecké. Ale alespoň jsme si vyzkoušeli hru proti týmu ze soutěže, kterou bychom chtěli v příští sezoně zažívat každý víkend. Ale k tomu povede ještě dlouhá a náročná cesta jarní polovinou soutěže.

Jak zhodnotit podzimní polovinu soutěže? Za jednoznačné klady podzimu považuji většinou dobrou hru v poli, když nás herně vysloveně nepřevyšoval žádný se soupeřů. I zápasy v nichž jsme nezvítězili jsme neodehráli špatně, jen jsme měli potíže s proměňováním šancí. To je asi ta nejzásadnější věc, na které musíme zapracovat. I spousta vítězných zápasů mohla skončit jednoznačnějšími rozdíly a je škoda, že se více střelecky neprosazujeme. I skóre nakonec může hrát svoji roli, ale věřím, že si čelní pozice zajistíme především dostatečným bodovým ziskem. Dalším nezanedbatelným kladem podzimu je to, že kluci, kteří do Hradiště přišli před sezonou dobře zapadli a doufám, že je uvidíme v našich řadách i nadále. Kvalita mančaftu je fakt slušná a kádr je široký. To se v douhodobé soutěži může stát rozhodující, když naši soupeři ( s výjimkou Druzdové ) v popředí tabulky mají kde brát ve svých A týmech. My můžeme sáhnout "pouze" do svého kádru a nemůžeme čekat takovouhle pomoc zvenčí mužstva. Bude důležité dobře navázat na vítěznou sérii v mistrácích trvající od 27.9.2015 - od Křimic s jednou malou ztrátou jednoho bodu v Chotíkově. Hned úvod jara nás postaví proti Touškovu a hlavně Plzenci, kterým máme jednak co vracet a také si při ambici na postup nemůžeme dovolit ztráty se svými soupeři o čelní pozice. Proto je po nynějším volnějším zimním období nutné pořádně máknout nejen na internetových stránkách v podpoře našich borců v sestavě podzimu, ale i na trénincích ve kvalitně naplánované přípravě na umělce a na soustředění a dobře se rozehrát ve všech naplánovaných přátelácích, které jsou na programu tři, což je pro nás porce přímo nevídaná. Všichni vidí, že podmínky se vedení snaží vytvořit co možná nejlepší a dobré výkony a výsledny by byly tou nejlepší odměnou pro všechny. Plán přípravy je v aktualitě ( vpravo nahoře ) na našich stránkách vyvěšen již velmi dlouho, tak doufám, že jej všichni mají ve svých kalendářích dopodrobna zaznamenaný a na časy tréninků, soustředění a přípravných zápasů si nenaplánovali jiné ( zcela podružné ) aktivity. 

Tak hodně štěstí. Fotbalu zdar a tomu Hradišťskému zvlášť!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil tomáš1 | 01.02.2016 14:17
Hlasování o hráče podzimu na Fotbalunas je skončené. Svými hlasy a hlasy našich fanoušků jsme dostali na první místo Patrika a podle odhadu je celkové množství hlasů kolem 5.000. Pokud tedy Patrik dostal 76,93% odpovídá to nějakým 3.850 hlasům. Druzdovský soupeř je celkem na nějakých 600 hlasech a Vondrys na nějakých 400 hlasech. Hoši, pěkná práce!!!

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz