Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2016-2017

LETINY - HRADIŠTĚ

publikováno 14.08.2016

na úvod přípravy remíza

SK LETINY : TORNÁDO HRADIŠTĚ

3 : 3 ( 3 : 2 )

sestava

PETR BEJČEK

MIROSLAV LAŠTOVKA

JAKUB ŽENÍŠEK         ONDŘEJ PYTLÍK         MARTIN VALEČEK

PAVEL ROM    DANIEL VÁVRA   MARTIN FURÁR     PATRIK KOČÍ

FILIP ŠPERL             DANIEL ČERVENÝ

            

Po letní pauze vyplněné dobrovolnými tréninky s jejich aktivní a povinnou částí v posledních třech týdnech jsme se v úvodním přáteláku zajeli rozehrát do Letin k našemu tradičnímu soupeři v přípravě. Bohužel zájem o zápas byl menší, než by se po postupu do vyšší soutěže dalo čekat a tak se sešlo do hry přesně jedenáct lidí. Alespoň, že jsme nemuseli hrát v desíti! 

Již po desíti minutách hasil Pišta protiůtok faulem a následný trestný kop odvrátil hlavou Danny. Na druhé straně po našem trestňáku se jen těsně nedostal k hlavičce Vali a o minutu později z dalšího trestňáku zahranému výborně Dannym se jen těsně mýlil hlavou Fury. Z protiútoku zatáhnul za záchrannou brzdu Pytlos. Hosté ale velmi rychle rozehráli a svoji akci dovedli do zakončení, které se jim nadvakrát podařilo přetavit ve vedoucí branku - 1:0. V 16. minutě trefil Filip ve výborné příležitosti jen nohy vybíhajícího golmana. Po dvaceti minutách hry se po pěkné akci dostal k centru Dan. Balon ve vápně zastavil rukou domácí hráč a Fury se z nařízené penalty nemýlil - 1:1. Další naše šance nebyly dotaženy do zdárného konce částečně nepřesným zakončením, částečně pokaženou finální přihrávkou či nedůsledností v zakončení a zbytečnými kličkami místo střely. Za zmínku stojí především Furyho rána do konstrukce brány. Hlavně proto, že z protiútoku se do úniku dostali hosté a Kuba ve vápně při pokusu o zabránění míči v cestě do brány vzal současně i hráče. Z následné penalty se hosté opět ujali vedení, i když si na balon Bejk zase sáhnul - 2:1. Následný téměř totožný nákop domácích Bejk s jistotou kryl. Vyrovnání zajistil po pěkné Dannyho přihrávce Filip, který mazácky přehodil vybíhjícího golmana - 2:2. To zbývalo do poločasu ještě deset minut a domácí se ještě pokoušeli získat zpět vedení. Proti byl Bejk, který balony nejen dobře chytal, ale následně i s jistotou rozehrával. Bohužel k velkému nedorozumnění došlo ve 42.minutě, když Pišta pouštěl za sebe balon, ale nevěděl, že za ním stojí hráč, který opět nadvakrát Bejka překonal - 3:2.

Do druhé půle zkusil Dan prohodit v záloze pozice Dannyho a Patrika. Nakolik tato změna přispěla k tomu, že ve druhé půli se hosté téměř nedostali k ohrožení Bejkovy svatyně, či jim již evidentně docházeli síly je otázkou. Každopádně Petr všechno s jistotou pochytal, ale vstřelit vyrovnávací a pak i vítěznou branku bylo i přes velké množství šancí obrovskou potíží. Kombinace byly o poznání přesnější, než v první půli, jen finální fáze stále nebyla taková, abychom míč do brány dotlačili.  Hned po pauze se k hlavičce po Kubově centru dostal Dan, ale míč skončil těsně vedle. Po Patrikově akci a zpětné přihrávce se o míč poprali Danny s Danem, jehož slabá střela skončila zase mimo. Po hodině hry se role obrátily a po zpětné Danově přihrávce se k opakované střele dostal Patrik, ale také neuspěl. Nám nejvíc zatrnulo po srážce Pytlose se soupeřem, když se v hlavičkovém souboji potkali hlavami a Ondra i soupeř zůstali otřeseni na zemi. Naštěstí Ondra je tvrdý Hradišťský chasník a zápas dohrál, soupeř pak už jen chodil za lajnou s obvazem a s třemi štychy pod ním. V další šanci chytil golman Filipovu střelu, Furyho rána byla zblokována na roh. Po něm Patrik na vápně míč zpracovával tak dlouho, až už neměl k pořádné střele prostor. Pět minut před koncem se do vápna dostával Fury, byl faulován a k penaltě se tentokrát postavil Patrik. První střelu golman vyrazil, naštěstí opět k Patrikovi a ten už napodruhé síť za jeho zády rozvlnil - 3:3. Domácí se ještě pokusili získat ztracené vedení zpět, ale již jim evidentně scházely síly, my jsme vítězství na svoji stranu již také strhnout nestačili. Zápas tak skončil remízou, která má pro nás sice může mít nádech úspěchu, když jsme třikrát prohrávali, ale vzhledem k množství šancí mělo být vítězství naše.

Zápas jsme odehráli vysloveně v přípraveném nasazení, přesto jsme měli podstatně více šancí na vstřelení branky, ale opět nás srážela stará bolet s jejich neproměňováním. Naopak branky, které nám vstřelil soupeř jsme mu nabídli svojí nedůsledností ve velké míře sami. To jsou asi hlavní dva poznatky z dnešní přípravy. Příště nás čeká přední celek loňské tabulky přeboru a to bude jiné kafe. Tolik šancí jako dnes nám k dispozici určitě neposkytne a chyby bude trestat ještě podstatně více než Letiny. Je bezpodmínečně nutné se sejít v plné sestavě, protože jít do mistráku bez přípravného zápasu je zcela nepřijatelné.

Branky Tornáda: Martin Furár(p), Filip Šperl, Patrik Kočí(p)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz