Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2017-2018

UNION ( SPARTA ) PLZEŇ - TORNÁDO HRADIŠTĚ

publikováno 10.09.2017

uragán Tornáda v první půli zajistil plný bodový zisk

UNION : TORNÁDO HRADIŠTĚ

2 : 4 ( 0 : 4 )

JAN MOTLÍK

MIROSLAV LAŠTOVKA

JAKUB ŽENÍŠEK    ONDŘEJ PYTLÍK   KAREL DENDIS

MARTIN BERÁNEK  DAN VÁVRA   MARTIN FURÁR    PATRIK KOČÍ

( 72' FILIP ŠPERL )                   

JAN BIHARY         DAN ČERVENÝ

                                     ( 85´ MARTIN BLUMENTRITT )    

Na hřiště v ten moment vedoucího Unionu jsme přijížděli s cílem urvat nějaké body i ve třetím venkovním zápase po sobě. V sestavě muselo dojít ke značným změnám, protože Víťa byl pracovně mimo Plzeň, Bejk odjel na zaslouženou dovolenou, Vali si odpykával trest za vyloučení v Černicích a další kluci si léčili bolístky. Do brány se tak po několika letech a po několika poctivých trénincích vrátil Honza Motlík, na stopera šel Pišta a před ním se střed hřiště o jednoho chlapa posunul. Na střídání jsme i přes spoustu absencí měli alespoň dva kvalitní hráče - Makena a Filipa.  

V předešlých zápasech jsme body zachraňovali zlepšeným výkonem ve druhých poločasech. Dan proto apeloval před zápasem na to, abychom do utkání vstoupili plně koncentrovaní a hráli pořádně již od samého začátku utkání. To se nám povedlo naplnit měrou vrchovatou již ve druhé minutě. Patrik dostal balon do křídla, zatáhl k vápnu, udělal kličku bekovi a poslal míč nabíhajícímu Dannymu proti noze přesně tak, jak to pilně trénujeme každý týden. A Danny se trefil náramě - přesně do šibenice Stuchlovy branky - 0:1. Honza si první ostrý zákrok zaznamenal ve 4. minutě a byl stejně jako před lety jistý. Domácí mírně přitlačili ve snaze o srovnání skóre, ale obrana hrála dobře a naopak jsme vyráželi ke smrtícím brejkům. Pohříchu v samostatném postupu na domácího golmana neuspěl ani Patrik, ani Dan a tak i po čtvrthodině hry byl stav pouze o jeden gól. Domácí po sérii rohů dál tlačili a v 18. minutě se dostali k terstňáku ze zajímavé pozice na centr. Ten jsme odvrátili a to tak dobře, že Dan poslal Patrika do dalšího úniku a tentokrát se již nemýlil - 0:2. O pět minut později vyslal kolmici tentkrát na Dana Pytlos a i Dan při svém druhém pokusu uspěl - 0:3. To byl pro domácí zdrcující stav. Ale nevzdali se a pokoušeli se skóre ve svůj prospěch upravit. Šance se jim naskytla ve 25. minutě, kdy kopali další trestňák, ale Honza jej skvěle vyboxoval. Při svém zákroku byl atakován a my odkopávali od brány po faulu domácích. Ti se v další akci prokombinovali ke střele, kterou Honza vyrazil na další roh, který jsme opět ubránili. Ve 34. minutě jsme předvedli krásnou akci, když u levé lajny poslal kupředu Patrik Dana. Ten balon zatáhl až k brankové čáře a poslal malým vápnem pas na zadní tyč, kde výborně hru zavíral Bery. Trefit odkrytou branku pro něj nebyl problém a my vedli 0:4! Bery se zaskvěl o chvíli později i v obraně, když skluzem vypíchnul soupeři balon na další roh. Střelu po rohu Honza s jistotou chytil. Ve 40. minutě zastavil nedovoleně postup domácích Pytlos, uviděl oprávněně žlutou kartu a domácí kopali další zajímavý terstňák. Ten trefili prudkou střelou nad bránu, Honza střelu zkušeně kontroloval.

Poločas jsme tak vyhráli jednoznačným skóre, i když třeba držení balonu a počet rohových kopů byl jasně na straně domácích. Na tyto ukazatele se ale nehraje a my díky smrtícím brejkům měli dobrý základ do druhé půle. Tu začali domácí ještě zvýšeným tlakem. Nenechávali nás rozehrávat a dlouhé nákopy většinou posbírali. Tím se dostávali do tlaku. Z něj jsme ale díky dobré obraně vyráželi do dalších brejků. Jeden z nich byl v 54. minutě zastaven faulem a na Pištův centr jen těsně nedosáhl Dan. Do rychlé akce se dostali v 56. minutě i domácí, rána šla ale vedle. My odpověděli Patrikovým trestňákem, který tečovala zeď domácích nad, z následného rohu hlavičkoval Dan vedle. V dalším brejku opět neuspěl Patrik a po rohu zbořil golman Stuchl vlastního stopera i Pytlose. Oba se ale otřepali a ve hře mohli pokrčovat. Hra se začala trošku kouskovat a přibylo řečí. Tím jsme se dostali ze soustředění na hru a domácí vyslali kolmici na Zipa. Ten zatáhl balon k brankové lajně a Marek Horn se po deseti minutách na hřišti přes Pytlose prosadil ke střele. Ta mířila přesně k bližší tyči a Honza neměl šanci - 1:4. Domácí ožili a dál se snažili se zápasem něco udělat. Dostávali se k akcím, které ale naše obrana dobře odvracela a když něco prošlo, byl na místě Honza. V 75. minutě byl tvrdě faulován Fury, Šimana dostal žlutou kartu a jelikož byl balon na naší levé straně, postavil se ke střele Dan. Parádní rána směřovala bohužel těsně vedle Stuchlovy tyče. Jít to do brány, neměl by nejměnší nárok. Takhle jsme museli dál odolávat snaze domácích. Ta byla korunována v 78. minutě dalším rohovým kopem, po kterém trefili domácí tyč Honzovy branky a z dorážky se prosadil další střídající hráč - Zdeněk Chmelík. Stav 2:4 a i s nastavením čtvrthodinka do konce zápasu. To ještě domácí nevzdávali a snažili se o další branky. Z této snahy jsme ale chodili do dalších brejků, které se ani Patrikovi ani Filipovi nepodařilo úspěšně zakončit. V 90 minutě vyslal Bihy do ulice Furyho, ten poslal balon na zadní tyč, kde byl Patrik, který z metru trefil tyč domácí branky. Mrzet nás to ale moc nemuselo, výhru jsme již v pohodě uhráli bez dalších šancí domácích.

Vydařený zápas, který jsme brankově ovládli v první půli a ve druhé poctivou hrou již udrželi, jsme zakončili vítězným pokřikem a přesunem alespoň malé části mančaftu na naši základnu na Plovárnu. Domácím nesmíme upřít fotbalovost a snahu o vyrovnání prakticky po celou dobu zápasu. Ale výsledek je jasný. Ze tří venkovních zápasů máme 8 bodů a příští týden nás čekají v prvním podzimním domácím zápase Spoje. Po výborných výsledcích a dobré hře nezbývá, než věřit v plný bodový zisk i z tohoto zápasu. jednoduché to ale nebude, i když by měl být k dispozici navrátivší se Vítek a po odpykání trestu snad i Vali. Uvidíme, jak na tom bude Hanzovo kotník a Houdyho zuby. Návrat zraněného Máry je asi na delší dobu, ale pochroumané koleno by mu nemělo bránit klukům kvalitně nalajnovat hřiště. Doufejme tedy v dobré fotbalové počasí a v co největší diváckou účast, protože i na Union za námi nejvěrnější dorazili ve velkém počtu - díky.

Spoje v tomto kole vyhráli v Černicích, když měli raketový vstup do utkání. Na to si budeme muset dát příští týden pozor. Jinak výsledky vcelku asi očekávané, i když dnešní výhry Litic a Košutky na hřištích soupeřů mohou být brány jako určité překvapení. Ale i letos bude soutěž určitě hodně vyrovnaná a jen a jen dobře, že jsme zachytili úvod tak, že jsme nyní na čtvrtém místě s jednobodovou ztrátou na samotné čelo a se Spoji to bude příští týden přímý souboj o popředí tabulky.

střelci Tornáda: Dan Vávra, Patrik Kočí, Dan Červený a Martin Beránek

3. kolo

domácí hosté skóre pzn.
Spartak Chrást  Sokol Druztová 0 : 4  
UNION Plzeň  Tornádo Hradiště 2 : 4  
TJ Zruč B  SMÍCHOV PLZEŇ  2 : 4  
SK VOCHOV FK Dýšina 4 : 3  
Starý Plzenec B Košutka Plzeň B 1 : 2  
Plzeň - Černice B SLOVAN Plzeň  1 : 2  
RAPID PLZEŇ B Plzeň - Litice  1 : 2  

Tabulka celková

Rk. Družstvo Záp. + 0 - Skóre Body Pen+ Pen-
1 SMÍCHOV PLZEŇ 3 3 0 0 12:3 9 0 0
2 Sokol Druztová 3 3 0 0 9:2 9 0 0
3 SLOVAN Plzeň 3 3 0 0 9:2 9 0 0
4 Tornádo Hradiště 3 3 0 0 11:6 8 1 0
5 UNION Plzeň 3 2 0 1 10:5 6 0 0
6 Košutka Plzeň B 3 2 0 1 6:6 6 0 0
7 Plzeň - Černice B 3 1 0 2 7:7 4 0 1
8 RAPID PLZEŇ B 3 1 0 2 8:6 3 0 0
9 FK Dýšina 3 1 0 2 8:10 3 0 0
10 SK VOCHOV 3 1 0 2 6:10 3 0 0
11 Plzeň - Litice 3 1 0 2 4:9 3 0 0
12 TJ Zruč B 3 0 0 3 5:9 0 0 0
13 Starý Plzenec B 3 0 0 3 2:10 0 0 0
14 Spartak Chrást 3 0 0 3 0:12 0 0 0

Honza pojal přípravu na zápas velmi poctivě. Doma pilně trénoval hned s několika balony

úvodní los vyhrál Pytlos - los máme dobře nacvičený:-)))

domácí ve druhé půli tlačli, presovali a naše kluky dostali do defenzivy, ale odolali jsme

presingem nás nutili k dlouhým odkopům od branky. ty obstarával Pytlos

místo střelce úvodní branky Dannyho šel na plac Filip. i on se mohl mezi střelce zapsat

vítězný pokřik otřásal kabinou Tornáda

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil zajoch | 11.09.2017 20:01
Panove, velka gratulace!!!
Osobní profil tomáš1 | 10.09.2017 20:23
to Poldíku asi zatím ne. nejdřív musíme do "B" třídy, pak do "A" třídy, no a až za tři roky kraj
Osobní profil Polda | 10.09.2017 18:29
Že by jste klepali na dveře do kraje?

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery