Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2017-2018

podzim 2017

publikováno 01.01.2018 (aktualizováno 06.01.2018)

slušný výsledek, ale mohlo to být i lepší

Myslím, že týden stačil. Aby mladí nemuseli až do prvního jarního zápasu koukat na úvodní stránkce na nelichotivé hodnocení silvestrovského fotbálku, zhodnoťme uplynulou podzimní část sezony 2017/2018. Kdo by si chtěl výsledek silvestrovského mače připomenout, má šanci vpravo nahoře v aktualitě.

Sezonu jsme začali s prakticky totožným kádrem, který dokázal udržet soutěž v předešlé sezoně. Odešel Pavka, přišel Vítek. To byla asi jediná změna. A s tímto kádrem jsme vyrazili k prvnímu zápasu do Litic. Ten nám vyšel náramě a vyhráli jsme jednoznačně 4:1. Po dohodě s Černicemi jsme odehráli i druhý zápas na hřišti soupeře. Výhra na penalty, kdy jsme dohrávali po karetní exhibici sudího v devíti lidech, byla jednoznačným ziskem dvou bodů a ne ztrátou jednoho. Na skvělý výkon jsme navázali i na hřišti ambiciózního Unionu, kde po jednoznačném poločase jsme ve druhé půli odolali náporu domácích a výborně zachytal Honza Motlík, který nahradil Bejka, který byl na předem hlášené dovolené. Na domácím hřišti jsme ale skvělý začátek soutěže potvrdit nedokázali. Těsná prohra se Slovanem mrzí o to víc, že v bráně byl Vali, který složitý úkol zvládnul slušně. Dvě branky z penalt mu rozhodně vyčítat nelze. Na hřišti Rapidu se do brány vrátil Bejk a zachytal spolehlivě. To se bohužel nedá říci o střelcích a na prohře 1:0 se podepsala i nepřítomnost Dana Červeného. V derby se Smíchovem nám na domácím pažitu opět štěstí nepřálo. Opět gól ze standartky těsně před koncem, opět bez vstřelené branky a navíc vstřelená branka byla vlastní. Náprava na hřišti neoblíbeného Plzence nám vůbec nevyšla. Po asi nejhorším výkonu podzimu jsme padli jednoznačně 5:1 a ani další domácí zápas nám body nepřinesl. Nováček z Druztové zvládnul podzim skvěle a to potvrdil i výhrou 1:3 na našem hřišti. Naštěstí přišel zápas na hřišti zcela rozhozeného Vochova a výhra 4:0, když soupeř hrál hrozně a měl dostat minimálně dvakát tolik. Nám ale pomohla i tahle výhra a v domácím zápase s Dýšinou jsme poprvé bodovali doma. Výhra na penalty znamenala další dva body a posun do klidnější části tabulky. Následné vítezství v Chrástu a další výhry na penalty doma s Košutkou po nezvyklém bezbrankovém průběhu zápasu znamenala splnění hranice alespoň stejného zisku, jako po loňské podzimní části sezony. K poslednímu zápasu do Zruče jsme vyzáželi s touhou uhrát ještě něco navíc. Bohužel Bejkova absence byla i přes Pištovu odhodlanost znatelná. Ale ani výsledek 7:3 nám nevzal chuť na kvalitní dokopnou. 

Po podzimu máme tedy celkem 18 bodů a jsme v tabulce na 9. pozici. Dá se říci v klidném středu tabulky. Mančafty před sebou máme naskládané po bodu a k šestému Unionu máme 4 body. Naopak za námi je čtyřbodová mezírka a poslední dvojice má pouhou polovinu bodů, co máme my. Ale nenechme se tím ukolébat! Vzpomeňte si na předešlou sezonu, kdy na tom byl Plzenec úplně stejně, jako letos a kde nakonec skončil on a kde my. Už z tohoto důvodu bude nesmírně důležitý začátek jarní části, kdy hrajeme s Liticemi, Černicemi a Unionem - tedy s mužstvy bodově s námi po podzimu prakticky srovnanými - na domácím hřišti. Na něm se nám v podzimní části příliš nedařilo a to je hlavní věc, kterou musíme pro jaro změnit. Úspěšnost na hřištích soupeřů musíme naopak udržet a sezona pak nemůže dopadnout špatně. Důležité je také doplnění mančaftu. Na postu golmana se dlouhodobě nelze spoléhat na jednoho, i když spolehlivého, chlapa. Na opačné straně hřiště je potřeba zlepšit naši produktivitu. S výjimkou pár nevydařených zápasů ( Plzenec, Druztová ) se nedá říci, že by nás někdo přehrál, ale neproměňování šancí nás uprostřed podzimu stálo dost bodů. Věřím, že pro úspěch uděláme všichni maximum. Ať už hráči prací na sobě v zimní pauze, tak vedení dotažením předem rozjednaných posil. 

Tornádu zdar!

t.k.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz