Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2018-2019

LITICE - HRADIŠTĚ

publikováno 30.09.2018 (aktualizováno 04.10.2018)

Náročný zápas jsme zvládli skvěle.

Hráčem 6. kola se stal Petr Bejček - Tornádo Hradiště.

!!! GRATULUJEME !!!

Druhý je Tomáš Glazer z Dýšiné a třetí další zástupcě Tornáda - Vašek Krušina

 

LITICE : TORNÁDO HRADIŠTĚ

1 : 3 ( 0 : 2 )

SESTAVA:

PETR BEJČEK


ONDŘEJ PYTLÍK        VÍT PIKHART


JAKUB ŽENÍŠEK                                               MARTIN VALEČEK


JIŘÍ NĚMEČEK    MARTIN FURÁR


DAN ČERVENÝ                                                              PATRIK KOČÍ


TOMÁŠ BERÁNEK     VÁCLAV KRUŠINA
( 80´ZBYNĚK BUBLA )        
                               


K boji o čelní příčky tabulky jsme vyrazili do Litic. Těm se letos na začátku soutěže nebývale daří a tak byl tento zápas, ostatně stejně jako i další zápasy s tímto tradičním soupeřem, velmi vyhrocený. Tomu přispívá důrazný styl hry Litic, který byl tentokrát podpořen i dobrou kondicí a rychlostí některých hráčů. My dorazili s kompletní jedenáctkou z minulého zápasu, kde pouze v lázních odpočívajícího Bihyho nahradil Tomáš Beránek. Na lávce pak byla kromě Mikiho přímo zosobněná zkušenost – Zbyněk, Tomíno a psaný byl i Laďas – dohromady 150let zkušeností. Láďa se nakonec ujal praporku a utkání absolvoval jako pomezní sudí. Bohužel z původně nominované trojice nakonec dorazil pouze hlavní rozhodčí Minařík, ostatní dva kolegové pískali zápasy na severu.
 Pytlos vyhrál los a vybral si stranu proti slunci, protože byl předpoklad, že ve druhé půli bude sluníčko ještě níže a bude působit potíže ještě větší. Domácí i tak zkusili přímo z výkopu Bejkovu pozornost a Vackova střela byla opravdu nebezpečná. Bejk ale vše zvládnul a tak mohl ve třetí minutě zápasu Patrik u lajny utéct svému strážci, balon předložil Tomášovi a ten přehodil vybíhajícího golmana. Lob skončil na tyči a do brány jej dorazil Vašek, který tak skóroval i ve čtvrtém zápase za Tornádo - 0:1. Náš vydařený začátek mohl v 7. minutě potvrdit Dan, který šel po Jirkově kolmici sám na domácí bránu, ale brankař jeho střelu vyrazil a Tomova dorážka šla těsně vedle. Stejně se vedlo následně i domácím, když Bejk zasahovat nemusel. Danova odpověď levačkou skončila také vedle. V 18. minutě kopali domácí trestňák z nebezpečné pozice, ale Bejkovu branku také netrefili. Rušno bylo ve dvacáté minutě. To se ofsajdové pasti vyhnul domácí kapitán Vacek, který šel sám na Bejka. Petr vše výtečně ustál a Vítek se skvěle vrátil. Vacek ve vápně sice upadl, ale na jeho pokus o vymodlení penalty mu sudí neskočil. Na druhé straně nebezpečně pálil Dan, Tichařík vytáhl míč na roh. Další vzrušení nastalo po Jirkově zákroku na hranici vápna po kterém se domácí opět dožadovali penalty, ale kopali „pouze“ roh. Na druhé straně pálil Jirka těsně vedle. Hráč minulého kola – Vali – byl aktivní i tentokrát a na jednom z jeho útočných výpadů byl ve 34. minutě faulován. Byl to takový zkrácený roh a po Patrikově centru hlavičkoval v dobré pozici Vašek vedle domácí brány. Nebezpečnou vzduchem plující domácí střelu pak Bejk vytlačil nad břevno, následný roh odpravil do bezpečí Patrik. Ten se v tomhle zápase uvedl nejen útočnými výpady, ale i výtečným plněním obranných povinností. První poločas orámovaly naše vydařené akce. Ve 40. minutě totiž Vali vybojoval na půlce v dúrazném souboji balon. Posunul jej na dlouhou nohu na Dana. Ten zatáhl a předložil Vaškovi, který dal podél vybíhajícího Tichaříka druhý gól Tornáda – 0:2.
Poločasové vedení 2:0 bylo výtečné. Domácí celý poločas prokazovali velmi dobrou výkonnost, byli důrazní a nebezpečných situací si vytvořili hned několik. Bejk ale zatím vždy odolal a to i díky nepřesné mušce domácích střelců. O půli Dan především uklidnil mančaft, protože domácí zápas hodně prožívali, dohadovali se s rozhodčím a ke klidu rozhodně nepřispíval ani z lavičky vše komentující ve 25. minutě vystřídavší Pavel Vacek. Ten ve duné půli ze svého výkonu rozhodně neubral a tak se početní diváci opravdu bavili nejen fotbalem, ale i jeho komentáři.
My samozřejmě o půli nestřídali. Očekávaný nápor domácích přišel. Pytlos „fauloval“ při odebrání míče soupeře a domácí kopali trestňák. Ten skončil na dobře postavené zdi. V 50. minutě se do úniku dostal Tom. Šel sám na golmana ale místo střely volil zasekávačku stíhajícímu obránci Knotkovi, který jej o šanci připravil. Tradiční nedáš-dostaneš se opět naplnilo. Čtyři minuty po Tomově příležitosti se po výkopu dostal do stejné situace domácí Tomáš Voves a nezaváhal – 1:2. Vaškova střela pak skončila vedle, Danův postup na Tichaříka, ani Jirkova dorážka se do domácí brány také nedostaly. Gólem neskončila ani další Tomova 100% šance. Po faulu na Vaška pak Furry domácí bránu vysoko přestřelil. Domácí se následně dostali do tlaku a jejich závar vyvrcholil střelou do břevna v 65. minutě. A nedáš-dostaneš tentokrát zafungovalo i v opačném gardu. Po nevině vypadajícím faulu na Jirku centroval z trestňáku do vápna domácích Patrik, Furry balon hlavou líznul, míč přeletěl všechny hráče a skončil u Tomáše, který po neproměněných tutovkách vystřelil z ostrého úhlu a tentokrát trefil přesně – 1:3. Dvoubrankové vedení nám dalo trošku klidu, kterého se naopak nedostávalo domácím. Ti přitlačili a snažili se dostat zpátky do zápasu. My kontrovali dalším Patrikovým trestňákem, který Dan jen těsně nestihnul dorazit, když míč golman nejdříve jen vyrazil před sebe. Další tresňák po faulu na Toma vyšel na levačku a tak Dan zkusil štěstí, trefil ale střed brány a to ještě nad. Domácí šanci pak zmařil Pytlos skluzem a následný roh jsme také ubránili. Na posledních deset minut šel na plac Zbyněk, když Tom už začínal mít křeče. Po chvíli na hřišti mohl výsledek pečetit, ale Dan o něm nevěděl a hlavou mu balon směřující před okrytou bránu sebral. Velká škoda! Zápas pak skončil pro domácího Lukáše Kindla, který fauloval Vaška a uviděl druhou žlutou kartu. Trestňák Jirka prudkou ranou napálil do zdi, dorážka pak byla sražena na roh. Z něj jsme sice nic nevytěžili, ale hru jsme v závěru kontrolovali a snažili se zápas v poklidu dovést k vítěznému konci. Ten přišel po faulu na Furryho u půlící čáry, kdy nastala menší kontroverze ze které vyplynula druhá žlutá a tím červená i pro dalšího domácího hráče -  Kolrose. Trestňák se už ani nerozehrál a domácí se na sudího Minaříka opravdu hodně zlobili. My ale vezeme do Hradiště plný počet bodů a v tabulce jsme se opět posunuli.
Vypjatý zápas jsme zvládli a to jak herně, tak psychicky. Velkou devizou je, že jsme nešli cestou někdy až přehnaného důrazu jako domácí, ale čelili jsme jejich tlaku dobrou hrou. Fotbalově zápas asi moc líbivý nebyl, ale o to je vítězství cennější. Trošku může mrzet jen kvantum neproměněných šancí. Kdybychom byli v zakončení efektivnější, mohli jsme si ušetřit spoustu nervů při částech zápasu, kdy domácí ukazovali, proč byli v úvodu soutěže na čele tabulky. Tam se nyní dostal Vochov, který je jeden bod před námi. Příští týden snad již bude lavička plnější a Dan bude moci využít i zrekreovaného Bihyho, a snad i Hanze a Máru. I po nedělních dohrávkách jsme o skóre druzí před lepšící se Dýšinou. Výsledky tohoto kola jsou opravdu zajímavé. Především je nečekaná prohra Smíchova ve Zruči a také jsem čekal, že Druztová proti Prazdroji alespoň bod uhraje. Tabulka ne nesmírně vyrovnaná a od prvního Vochova dělí devátý Chotíkov pouhé tři body!

 

výsledky zápasů 6. kola

Plzeň - Litice :  Tornádo Hradiště  1 : 3  
SOKOL Druztová  :  Prazdroj Plzeň  2 : 3

SK VOCHOV  : Sokol Lhota B     3 : 1
TJ Zruč B   :  SMÍCHOV PLZEŇ   3 : 1  

RAPID PLZEŇ B    :  UNION Plzeň      1 : 2  
Plzeň - Černice B   :  FC Chotíkov B   3 : 1  

Spartak Chrást    :  FK Dýšina     1 : 4  

 

Tabulka celková

Družstvo                  Skóre               Body

1. SK VOCHOV            14:8                 13
2. Tornádo Hradiště    25:17              12
3 FK Dýšina                  24:16              12
4 UNION Plzeň             14:10              12
5 SMÍCHOV PLZEŇ     26:15              11
6 Prazdroj Plzeň           23:15              11
7 Plzeň - Litice              16:13              11
8 TJ Zruč B                   17:11             10
9 FC Chotíkov B          12:12              10
10 Plzeň - Černice B    10:16               9
11 Sokol Lhota B            6:28               6
12 RAPID PLZEŇ B       9:13               4
13 Spartak Chrást          6:14               3
14 SOKOL Druztová      7:21               2


 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz