Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2018-2019

DÝŠINA - HRADIŠTĚ

publikováno 18.11.2018

poločasové vedení jsme nedokázali udržet, přesto byl tento zápas dobrou tečkou za výborným podzimem Tornáda

Bejk a Furry v sestavě podzimu!!! Prazdroj, Smíchov a Litice už to pořádně rozjeli. hlasovat můžeme do poloviny ledna, tak se neflákejte a každý ať pošle každý den alespoň deset hlasů! další hráči, se kterými bylo do sestavy podzimu uvažováno jsou Pytlos a Patrik. 

https://fotbalunas.cz/sestava-kola/6969/sestava-kola-podzimni-kolo-plzensky-plzen-mesto-okresni-prebor-2018-2019/

 

FK DÝŠINA : TORNÁDO HRADIŠTĚ

4 : 2 ( 1 : 2 )

 

sestava Tornáda:

PETR BEJČEK

ONDRA PYTLÍK    VÍTEK PIKHART

KUBA ŽENÍŠEK                                           MARTIN VALEČEK

JIRKA NĚMEČEK     DAN ČERVENÝ

( 82´ JAN RUCKÝ )                                     

JAN BIHARY                                         PATRIK KOČÍ

                                                                         ( 31´ DAN ČERVENÝ )

TOMÁŠ BERÁNEK     VAŠEK KRUŠINA

                     

Po dlouhé době jsme nastupovani k zápasu, ve kterém jsme nebyli považováni za favorita. O to víc nás to motivovalo a chtěli jsme zápas zvládnout co nejlépe. Dýsina vedla tabulku a naší snahou bylo stáhnout její náskok v případě vítezství na dva body. Dan měl k dispozici zcela kompeltní kádr až na Martina Beránka, který byl v práci. Do sestavy se vrátil Furry a lavička byla plná kvalitních náhradníků. 

Jak se patří na zápas dvou týmů, které jsou po podzimu na čelních příčkách tabulky začal zápas velmi zostra. Ihned po rozehrávce se dostal před domácí svatyni Patrik, ale velkou šanci neproměnil. Ihned z protiútoku mohl otevřít skóre domácí Tomáš Glazer, ale Ondra odvedl skvělou obrannou práci. Běžela pořád ještě první minuta, když Bihy vyslal podél lajny Vaška jehož centr do vápna už Patrik dokázal uklidit za záda domácího golmana Fialy - 0:1. Pro domácí to byl šok a okamžitě vrhli veškeré své síly do útoku ve znaze srovnat skóre. To se jim bohužel podařilo celkem brzy. Po nepřehledné situaci a velkém závaru v našem vápně se dorážkou prosadil Zdeněk Matas - 1:1. Vedení jsme si mohli vzít zpět v 8. minutě, kdy Bihy vhodil aut na Toma, ten míč zatáhl podél hranice velkého vápna a přistrčil Furrymu. Jehož střela jen těsně minula Fialovu branku. Škoda. Domácí golman míč sledoval jen pohledem a neměl šanci zasáhnout. Domácí odpověděli tutovkou, kterou před prázdnou bránou spálil střelec prvního gólu Matas. Ze dvou metrů trefil vysoko nad. Domácí tlačili a v dalším závaru zahrál Bihy velmi chytře o soupeře za brankovou čáru. Střela Honzy Soroky Bejkovu branku neohrozila. Na druhé straně Bihy nej o kousek nedosáhl na dobrý Tomův centr. V 18. minutě se Matas vyhnul ofsidové poasti a pádil sám na Bejka. Míč si ale posunul o kousek víc, než by bylo ideální a vybíhající Bejk jej v důrazném souboji dokázal zastavit i za cenu žluté karty. Následný trestňák se domácím nepovedl - naše obrana je vystavila do ofsidu a tak branku neohrozili. Ve 23. minutě zkusili domácí signál s rozehrávkou trestňáku na kanonýra Glazera, míč ale nebyl přesný a domácí hráč se k němu ani nedostal. Domácí se snažili zastavovat naše útoky včasnými fauly na půlce. Po jednom z nich utrpěl újmu Patrikův kotník a dál to nešlo. Na plac tak šel Dan. Ten byl i u akce, kdy po dalším faulu na Toma u půlky centroval do vápna Jirka. Jeho centr našel na hranici vápna Furryho placirku od níž se míč obloukem přes všechny hráče snesl k tyči domácí brány - 1:2. Srovnat domácí mohli o tři minuty později, ale Bejk Gralera vyčapal. Výtečně jej v dalším důrazném souboji o balon připravil Ženda, i když za vzájemné držení uviděl žlutou. Navýšit vedení jsme mohli v poslední minutě první půle. Závar po rohovém kopu zakončil střelou z otočky Tom. Rána ale skončila až na silnici, když přeletěla i pletivo za domácí bránou.

Poločas tak skončil naším vedením, když domácí měli sice mírnou převahu na balonu, ale obranná hra celého mužstva pracovala výtečně a nebezpečné situace jsme řešili jak v obraně, tak v útoku velice dobře. Do druhé půle jsme šli s tím, že bude nutné domácí udžet dál od naší brány a sami jsme se chtěli prosazovat z nabízených brejků, na něž domácí stopeři proti rychlému Tomovi a Vaškovi někdy nestíhali reagovat. S tlakem domácích jsme počítali a také se o něj Dýšinští okamžitě pokusili. První šanci jsme ale měli opět my. Domácí Nový v souboji o balon s Tomem našeho útočníka ve vápně možná i fauloval, sudí ale nařídil jen odkop od brány. Domácí obránce ale přiznal, že balon do zámezí zahrál on a my kopali roh. Po něm skončil balon jen těsně vedle Fialovy pravé tyče. V 53. minutě prohrál Pytlos na půlce hlavičkový souboj a v brejkovém postupu dvou domácích hráčů na Vítka se padařilo Kubovi Sorokovi Bejka překonat - 2:2. Ženda pak vystihnul rozehrávku domácích na půlce, dal do strany na Bihyho, na jehož centr jen těsně na zadní tyči nedosáhl Dan. O parádní fotbalový moment se po hodině hry postarali Kuba Soroka a Bejk. První parádně vypálil, druhý balon směřující do šibenice vytáhnul nádhernou robinzonádou na roh.  Další z mnoha soubojů s Tomášem Glazarem vyhrál Pytlos v 64. minutě. Asi největší šanci druhé půle z naší strany měl na noze Bihy. Po nedorozumnění stopera Mužíka a golmana Fialy se tito hráči na velkém vápně srazili a Bihyho střelu do odkryté brány vykopl na poslední chvíli druhý stoper Nový. Opět chyběl jen kousek abychom se potřetí dostali do vedení. Toho se po dalších osmi minutách hry ulaji domácí. Ve vlastním vápně Vítek promáchnul balon při odkopu a ani Valiho teč špičkou ani Bejkova snaha nezabránila balonu v cestě do naší sítě - 3:2. Tím domácí získali ještě více půdy po dnohama a vedení mohl o dvě minuty později potvrdit Jan Soroka. Střelu ale nasměroval vedle Bejkovy brány. Trestňák v 81. minutě Bejk s jistotou schoval do rukavic. V poslední minutě základní hrací doby sudí posoudil další souboj Pytlose s Glazerem jako Ondrův faul a Filip Imber uzavřel skóre na 4:2. V nastavení jsme ještě zahrávali trestňák, kdy byl při náběhu sražen loktem soupeře Furry a odnesl to proudem krve z nosu. Sudí si ale ve skumáži ničeho nevšimnul a tak byla porážka o dva góly konečným výsledkem.

Výborný bojovný zápas se spoustou parádních akcí, důrazných soubojů a šesticí branek byl důstrojným vyvrcholením podzimní části sezony 2018/2019. Domácí byli o kousek lepší, nám už ke konci trošku docházely síly. Vítězství Dýšiné je zasloužené, ale věříme, že na jaře jim vše vrátíme i s úroky. Myšleno samozřejmě fotbalově. Škoda Patrikova zranění. Dokud byl na hřišti, byl pro domácí obranu velkým nebezpečím a Vráťa Nový byl určitě hodně rád, když se žlutou hartou na svém kontě nemusel po zbytek zápasu Patrika nahánět. Dan sice zahrál taky slušně, ale přeci jenom je to trošku jiný typ hráče. Poznali jsme, že Dýšina není jen Glazer, kterého jsme výtečně ubránili, ale jejich síla směrem dopředu je skutečně velká. Bohužel se nám nepodařilo dostatečně využít Toma a Vaška, kteří byli podstatně rychlejší, než soupeřovi stopeři.

Parádní podzim jsme pak zakončili důstojnou dokopnou, které předcházel LaserGame. Jsme rádi, že se přišli podívat všichni včetně Pišty a Romana, rádi jsme přivítali i Poldu. Škoda, že Zbynďa měl povinnosti na hokeji a Martin Bery musel být v práci. Tradiční ankety jsme nechali na konec sezony, nyní byl vyhlášen pouze polokrál střelců - Furry a byla otevřena pokladna s tiperskou soutěží. Ukázalo se, že je lepší býti optimistou, protože nejhorší tip byl nakonec ten nejnižší.

Teď nás čekají ještě do konce listopadu dva tréninky na umělce, tak se přijďte všichny pěkně po sezoně vyběhat. Přes zimu se musíme pořádně připravit, protože jaro bude určitě ještě náročnější, než podzim a je nutné hrát naplno už od úvodních zápasů. V průběhu podzimu Tornádo i jedno kolo tabulku vedlo, třetí místo po podzimuje je pak historicky nejlepší umístění Hradiště v přeboru. Na jaře jej chceme minimálně udržet a k tomu bude potřeba i podpora fanoušků. Těm patří také velké díky. Jezdí nás povzbuzovat i na venkovní hřiště, na domácí zápasy pak doufáme v maximální možné návštěvy. Fotbal opravdu hraje Tornádo parádní a je škoda to nevidět. 

Díky všem za výborný podzim. 

13. kolo

domácí hosté skóre pzn.
Sokol Lhota B  FC Chotíkov B  1 : 1 p.k. 3:4
SMÍCHOV PLZEŇ  UNION Plzeň  9 : 0  
Prazdroj Plzeň  TJ Zruč B  5 : 2  
Spartak Chrást  RAPID PLZEŇ B  1 : 0  
SOKOL Druztová  Plzeň - Černice B 2 : 2 p.k. 8:9
FK Dýšina  Tornádo Hradiště  4 : 2  
SK VOCHOV  Plzeň - Litice  0 : 4  

Tabulka celková

Rk. Družstvo Záp. + 0 - Skóre Body P+ P-
1 FK Dýšina 13 11 0 2 53:26 33 1 1
2 SMÍCHOV PLZEŇ 13 10 0 3 69:18 30 1 1
3 Tornádo Hradiště 13 8 0 5 45:28 25 1 2
4 Plzeň - Litice 13 8 0 5 35:22 23 1 0
5 Prazdroj Plzeň 13 8 0 5 38:35 22 3 1
6 UNION Plzeň 13 7 0 6 36:37 22 0 1
7 FC Chotíkov B 13 8 0 5 25:29 21 4 1
8 Plzeň - Černice B 13 7 0 6 26:37 20 1 0
9 TJ Zruč B 13 6 0 7 32:28 19 1 2
10 Spartak Chrást 13 5 0 8 17:26 16 1 2
11 SK VOCHOV 13 5 0 8 21:35 15 1 1
12 RAPID PLZEŇ B 13 3 0 10 16:26 11 1 3
13 SOKOL Druztová 13 3 0 10 15:43 8 2 1
14 Sokol Lhota B 13 2 0 11 11:49 8 0 2

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery