Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2019/2020

LETNÁ : HRADIŠTĚ

publikováno 16.09.2019

i přes neproměněné šance se Tornádu podařilo zvítězit

LETNÁ : TORNÁDO HRADIŠTĚ

2 : 4 ( 1 : 2 )

sestava Tornáda:

RADEK FRYŠ

     MARTIN VALEČEK      VÍTEK PIKHART  

VAŠEK KRUŠINA                                            KAREL DENDIS

MARTIN FURÁR      JIRKA NĚMEČEK

                                 ( 80´ LÁĎA HOLÝ jun. )

MAREK DRAHOŇOVSKÝ                                                          MARTIN BERÁNEK

( 62´PATRIK KOČÍ )                                                                                

ONDRA PYTLÍK         TOMÁŠ BERÁNEK

                                 ( 88´ KUBA ŽENÍŠEK )

Po několikaleté odmlce, kdy se Letná pohybovala o soutěž níže jsme zavítali na trávník jinak tradičního soupeře Tornáda. Do hry bylo i přes absenci Dana Červeného a Hanze připraveno celem 15 lidí, takže Dan mohl sestavu zvolit v optimálním složení. V bráně byl motivovaný Radek, který na Letné léta působil, do obrany se vrátil Vítek a do útoku se posunul k Pytlosovi Tomáš.

Letošní nováček přeboru získal v minulém kole své první body v Chotíkově a tak si brousil zuby na bodový zisk i proti nám. Domácí vyrukovali s taktikou dlouhých nákopů na své šikovné a rychlé hráče vepředu. Ale ani naše obrana není zrovna z nejpomalejších a tak jsme úvodní pokusy v pohodě odvrátili. My se naopak snažili držet balon a být nebezpeční dobrým pohybem a kombinací. Ta nám vyšla již ve 4. minutě, i když trošku náhodně. Pytlos podstoupil důrazný souboj se stopery, jejichž nepovedený odkop se odrazil přímo k nabíhajícímu Tomovi, který nezaváhal a podél vybíhajícího golmana Chaloupky otevřel skóre - 0:1. V úvodu jsme byli lepší. Mára po rohu trefil patičkou těsně vedle a Jirkovu ránu z dálky Chaloupka vyrazil. Domácí se pak otřepali a přebrali aktivitu. Ta byla téměř odměněna v 15. minutě, když Tureček prošel naším vápněm a jen Radkův zákrok nám udržel náskok. Z tlaku domácích se utrhnul do úniku Tom, ale těsně před vápnem byl stoperem Májem faulován. Sudí faul viděl, odpískal, ale posledního domácího hráče ušetřil před vyloučením jen žlutou kartou. Jirkovi trestňák vůbec nesednul a Chaloupka si se slabou střelou hravě poradil. Domácí dále tlačili a byli nebezpeční. Za svoji zlepšenou hru byli odměněni v 26. minutě. To si Turečkův centr na velkém vápně zpracoval trastuhodně osamocený Štádler a umístěnou střelou nedal Radkovi šanci - 1:1. Odpovědět mohl po dvou minutách Martin Bery, který svoji střelu z dálky otřel o břevno domácí brány. Co se nepovedlo Martinovi, chtěl napravit Tomáš. Po parádním pasu za obranu šel sám na bránu a tentokrát byl faulován až ve vápně. Penaltu pak s jistotou proměnil Furry střelou do horního rohu brány - 1:2. Vali pak při odkopu promáchnul a fauloval. S trestňákem si Radek poradil, stejně tak s následným tlakem domácích, když stáhnul do rukavic nebezpečný centr směřující na zadní tyč. Víťa pak na vysoko přestřelil a z trestňáku po dalším faulu na Toma jsme také nic kloudného nevytěžili.

Poločas jsme tedy vyhráli o jednu branku, ale domácí nebyli vůbec špatní a byli stále na dostřel. To nás drřelo ve střehu a proto jsme ve druhé půli museli zpřesnit a zrychlit hru, častěji střílet a hlavně zlepšit proměňování šancí. To se snažil naplnit hned po přestávce Tom. Jeho střelu Chaloupka vyrazil. Karlos pak parádně vyvezl balon a vypálil nad domácí bránu. Domácí se pak ve svém útoku dostali až k Radkovi, který chytil balon a byl útočníkem Mariničem dojet. Domácí hráč obdržel žlutou a Radkovi tekla červená. Po krátkém oddechu a propláchnutí krvavých úst vodou ale mohl naštěstí pokračovat. Nejlepší odpovědí byla naše útočná hra. Furry se ale po pěkné akci ke střele neodhodlal, Jirkovu bombu vyrazil Chaloupka parádním zákrokem na tyč svojí brány. Ve druhé půli odolávali domácí našemu tlaku čtvrthodinku. V 60. minutě totiž Pytlos parádně udržel balon, dal ve vápně Tomovi, který si ještě vylepšil pozici kličkou obránci a trefil zařízení - 1:3. Tom byl při chuti a od dalšího gólu domácí uchránila jen ruka beka ve vápně, když si Tom obránce obhazoval. Je pravda, že se paže jevila docela u těla, ale kolik takových penalt jsme už viděli.... Páťa se mohl zapsat do střelecké listiny prakticky hned po příchodu na hřiště. Ale z metru napálil jen tyč. Mrzet ho to ale moc nemuselo, domácí lajnový signalizoval jeho ofside, takže gól by stejně neplatil. Domácí se stále snažli hrát dopředu a tak se nám otevíralo víc a víc oken v jejich zadních řadách. Své možnosti jsme ale neproměnili. Za to přišel trest. Z celkem nenápadné akce se ve vápně uvolnil před půlí střídající Marinič a snížil na rozdíl jednoho gólu - 2:3 a zbývalo 15 minut do konce normální hrací doby. Snahu o vyrovnání domácím nelze upřít, ale naše obrana již pracovala dobře a nepouštěla Letenské do Radkovy blízkosti s balonem na noze. To na druho straně probíhal festival neproměněných šancí. Furry měl na vápně čas si ránu připravit, ale pozdrav Chaloupkovi byl spíše malou domů. Ládík pak parádně zatáhnul balon, Karlos ještě dal Tomovi, jeho rána ale skončila v Chaloupkově náručí. Páťa v dobré pozici přestřelil. Tom na Páťu, Páťa na Toma a střela mimo bránu. Domácí střela pak v 88. minutě Radkovu bránu minula a z protiútoku Laďas nahrál parádně Páťovi, který trefil domácího golmana, Tom odraženým balonem opět odkrytou bránu minul střelou na zadní tyč, která se vytáčela ven. V poslední minutě pak nahrál Laďas do lajny Furrymu. Ten v souboji u rohového praporku uspěl, nacentroval na Toma, který trefil opět pouze Chaloupku. Balon se ale odrazil k dobíhajícímu Vencovi, který se na hrotu zjevil z pozice krajního beka a již nezaváhal - 2:4. Za Radkovo ošetřování se pak ještě nastavovalo cca 5 minut a my ještě mohli náskok zvýraznit. Vali ani Furry ale bránu netrefili a tak bylo skóre 2:4 konečné.  

Tři body tak vezeme do Hradiště, ale jednoduché to rozhodně nebylo. Letná se ukázala jako houževnatý a důrazný soupeř, který dokáže pozlobit každého, kdo nepromění své šance. My místo toho, abychom z našich obrovských příležitostí zápas rozhodli a v klidu dohráli, se tak musíme o výsledek porvat do posledních chvil. Dobré je, že jsme v žádné fázi zápasu nepropadli panice a po úsecích, kdy byli domácí lepší jsme dokázali naším zlepšením opět převzít iniciativu a zápas nakonec rozhodnout. Proměňování šancí ale musíme bezpodmínečně zlepšit!

S plným bodovým ziskem je po čtvrtém kole již jen Union, my jsme na šesté pozici s osmi body. Bodový zisk ze hřiště Letné teď musíme doma potvrdit první domácí výhrou za tři body proti nebezpečné Zruči. Ta je v tabulce o pouhý bod před námi a tak bude zápas přímým soubojem o pozice na předních místech tabulky.

4. kolo 

domácí hosté skóre pzn.
VS Plzeň  Sokol Druztová  2 : 2   P.K. 2:4
Spartak Chrást  Plzeň-Litice  1 : 2  
Prazdroj Plzeň  Sokol Lhota B  0 : 10  
Rapid Plzeň B  Union Plzeň  0 : 1  
Košutka Plzeň B Plzeň-Černice B  2 : 2 P.K. 2:4
Plzeň-Letná  TORNÁDO Hradiště  2 : 4  
Zruč B FC Chotíkov B  8 : 0  

 

Tabulka celková

Rk. Družstvo Záp. + 0 - Skóre Body P+ P-
1 Union Plzeň 4 4 0 0 15:2 12 0 0
2 Plzeň-Černice B 4 3 0 1 14:8 10 0 1
3 Sokol Lhota B 4 3 0 1 24:10 9 0 0
4 Zruč B 4 3 0 1 13:5 9 0 0
5 Rapid Plzeň B 4 3 0 1 9:3 9 0 0
6 Tornádo Hradiště 4 3 0 1 13:9 8 1 0
7 Plzeň-Litice 4 2 0 2 5:7 6 0 0
8 Košutka Plzeň B 4 2 0 2 9:9 5 1 0
9 Prazdroj Plzeň 4 1 0 3 7:18 4 0 1
10 FC Chotíkov B 4 1 0 3 3:14 4 0 1
11 Spartak Chrást 4 1 0 3 6:8 3 0 0
12 Plzeň-Letná 4 1 0 3 7:13 2 1 0
13 Sokol Druztová 4 1 0 3 5:16 2 1 0
14 VS Plzeň 4 0 0 4 5:13 1 0 1

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery