Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2020-2021

TORNÁDO HRADIŠTĚ - ZRUČ "B"

publikováno 23.08.2020

úvodní zápas nové sezony se hrubě nevydařil

TORNÁDO HRADIŠTĚ : ZRUČ "B"

0 : 4 ( 0 : 3 )

sestava Tornáda:

PETR BEJČEK

DAN ČERVENÝ         VÍTEK PIKHART

MÁRA HAUSNER                                          MARTIN BERY

( 39´PATRIK BUBLA )                                                                        

MARTIN FURÁR      JIRKA NĚMEČEK

( 51´ FILIP ŠPERL )                               

HANZ RUCKÝ                                                         TOM BERY 

ONDRA PYTLÍK©             LÁĎA HOLÝ

                                         ( 72´ TOMÁŠ SUCHÝ )

 

S koncem prázdnin skončil i dlouhý fotbalový půst. K prvnímu mistráku přijelo do Hradiště vždy nebezpečné a nevyzpytatelné mužstvo Zruče a my chtěli zahájit sezonu vítězně. Hosté přijeli s plnou střídačnou ( povoleno je šest hráčů, přičemž střídat se může pět lidí ). My měli na lávce dvojici nových posil - Páťu a Sucháče, po delší odmlce přišel Fíla a Bejkovi kryl záda Miki. Víc lidí Dan k dispozici bohužel neměl. Velký dík patří Mikimu, který nakonec celý zápas absolvoval jako pomezní sudí, když došlo v jejich nominaci na poslední chvíli ke změně a pískat přijel samotný Míra Adamčík bez asistentů.

Poslední soutěžní zápas jsme sehráli 17. listopadu loňského roku v Druztové a jakobychom na začátku zápasu ještě vzpomínali na jaro bez fotbalu. Zručští nastoupili narozdíl od nás koncentrovaně a pakticky rozhodli zápas hned na jeho začátku. Přestože jsme balon rozehrávali my, chybovali jsme a hosté šli sami na Bejka hned v první minutě a svoji příležitost  Kučerou využili - 0:1. Tentýž hráč využil naši další chybu v rozehrávce a již ve třetí minutě vedli hosté 0:2. A to ještě Mára výtečným skluzem zmařil jejich další šanci a stejně dobře si vedl o chvilku později i Víťa. K první střele  na bránu Zruče jsme se dostali až v 16. minutě, kdy odražený balon vyslal do náruče Klika Martin Bery. I když jsme hru v poli trošku srovnali, tak hosté nepolevili a Bejk musel vytáhnout parádní zákrok, abychom neprohrávali po dvaceti minutách o tři branky. Vaška Klika pak prověřil Hanz, ale hostující golman si s jeho slušnou střelou poradil. Na druhé straně výborně pokryl nebezpečného Hakra Mára. Bohužel ve 32. minutě to po další zbytečné nepřesnosti vepředu neměl šanci stihnout a hostující kanonýr Hakr Bejka překonal potřetí, i když se Petr na balon sáhnul - 0:3. Hanz pak vyslal na zteč Tomáše Beryho, kterého hostující bek stáhnul ve vápně k zemi a my měli šanci z penalty snížit. Furrymu ale Klik střelu ke své pravé tyči vystihnul a my nedali gól ani z penalty. Poslední možnost na korekci nepříznivého stavu měl v první půli Jirka. Z trestňáku ale přestřelil.

Do druhé půle jsme nastupovali s touhou vymazat nulu na kontě vstřelených branek a především s úkolem již další branky neinkasovat. První úkol mohl splnit Furry po třech minutách hry, ale jeho hlavičku vykopnul z brány hostující obránce. V 53. mnutě neuspěl proti Klikovi Pytlos, když si pěkně narazil s Tomem. Při dobrém obranném zákroku byl v 51. minutě faulován smolař zápasu - Furry, "kouslo" ho ve svalu a musel být vystřídán Filipem. Ten o chvíli později výborně přistrčil balon ve vápně Pytlosovi, jehož střelu směřující mimo Klikův dosah zblokovala obrana hostí. Jirka pak pěknou uličkou uvolnil Toma, ale ten vyprášil Klikovy rukavice. Neujaly se ani Víťovo a Jirkovo střely, když především Jirkův pokus měl velkou šanci na branku. Klik ale zasáhl výtečně. Hosté se za druhý poločas moc dopředu nedostávali a Bejk byl při ojedinělých pokusech pozorný a jistý. V samém konci zápasu se po hraniční situaci dostal k brejku střídající Mašek, který v samostatném úniku Bejka překonal počtvrté - 0:4. V nastavení ještě zkusil štěstí Dan, ale neuspěl ani on.

První mistrák nové sezony jsme tedy prohráli, nevstřelili jsme ani gól a ještě se zranil Furry. Dost špatná bilance. Ne vše ale bylo úplně špatně. Pozitivem je, že jsme se po strašidelném začátku vzpamatovali a hru jsme značně srovnali. Rozhodně nelze našim klukům upřít snahu zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. Ale hosté byli po celý zápas o něco důraznější, z čehož těžili a my se nedostávali do vyložených střeleckých pozic. Alespoň jsme to zkoušeli z dálky, ale hostující golman měl vysloveně svůj den a i kdybychom hráli tři poločasy, tak jsme mu asi góla nedali. Příslibem do budoucna je herně vcelku vydařená Páťova premiéra v dresu Tornáda, nezklamali ani další střídající kluci - Filip a Sucháč. Slušně zahráli Tom, Martin a Dan, v důrazu se soupeři určitě vyrovnal Jirka. Jen vstřelení branky chybělo. Šance na reparát nás čeká již v pátek proti Rapidu a my musíme pořádně máknout, protože samo to opravdu nepůjde.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery