Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2021-2022

Zruč "B" - Hradiště

publikováno 08.08.2021 (aktualizováno 10.08.2021)

body ze Zruče se nám přivézt nepodařilo

ZRUČ "B" - TORNÁDO HRADIŠTĚ

3 : 2 ( 1 : 1 )

sestava Tornáda:

BEJK

 FURRY       VALI

MÁRA                                                            HANZ

VÍŤA            JIRKA

KUHY                                       ( 63´ SUKY )            TOM 

LAĎAS          PYTLOS©

 

Po dvou přípravných duelech, kde jsme měli vždycky dost hráčů na střídání jsme dorazili na horkou půdu Zruče. Nevím, zda za Tornádo hraje někdo, kdo by pamatoval, zda jsme někdy ze Zruče přivezli body. A i tentokrát byl očekáván velmi těžký zápas. A to i proto, že na lávce byl kromě Mikiho připraveného do brány použitelný jen Suky. Sebe beru vysloveně jako poslední nouzi, kdyby si někdo zlomil nohu, nebo se mu přetrhla tkanička v kopačce. Základní sestava ale byla slušná a naším cílem byl především dobrý výkon za který bychom se po zápase nemuseli stydět. Body by byly samozřejmě skvělým bonusem.

A začali jsme opravdu dobře a domácí tím byli viditelně zaskočeni. Již ve třetí minutě poslal Furry parádní balon na nabíhajícího Hanze, ten si dlouhou přihrávku ideálně zpracoval a přiťuknul nabíhajícímu Laďasovi, kterému první střelu golman Trnka ještě vyrazil, dorážku už ale přes ležícího Trnku Laďas proměnil a my vedli 0:1. Domácí byli jako opaření a Kuhyho centr odvrátili jen na roh. Po něm se domácí dostali do brejku, Bejk ale samostatný nájezd vychytal. Zalehnutý balon ve vápně domácích pak sudí posoudil jako nedovolený a my kopali nepřímý trestný kop, i když jsme se dožadovali penalty po dotyku ruky domácího hráče s balonem. Ale i tak to byla dobrá šance na navýšení náskoku. Jirkovu ránu ale Trnka reflexivně vykopnul. Pak se hra srovnala, ale šanci jsme měli opět my. Víťovu ránu z trestňáku vyrazil Trnka nad břevno. Po rohu se dostali domácí do dalšího brejku, který naštěstí zastavil ofside. Další situaci jeden na jednoho vyřešil Bejk a my i po půlhodině zápasu vedli. A to zaslouženě. Bejk se svému protějšku vyrovnal v kvalitě zákroků, když ve 31. minutě vychytal domácího Hakra. Balon pak odklidil Mára a při dalším odkopu Vali přiznal teč a domácí vhazovali. Fair play čin naštěstí nebyl po zásluze potrestán, jak se občas stává a hra plynula dál až do 36. minuty. To se ve velké šanci ocit Kuhy, ale o kousek nestihnul na zadní tyči Tomův parádní centr. Po rohu se domácí dostali opět do brejku, který potáhl u lajny Hakr a jeho nákop od střídaček před bránu prošel až na druhou stranu na volného Šnajdra. Ten si bohužel s vybíhajícím Bejkem poradil a srovnal - 1:1. Přesto jsme mohli jít do šaten s vedením. Pytlos ve 40.minutě udržel v souboji balon, posunul na Laďase, jehož prudkou střelu na přední tyč Trnka zázračně vyrazil.

Po velmi slušně odehrané první půli z naší strany sáhli domácí o poločase hned ke dvěma změnám v sestavě. Takový luxus jsme si dovolit nemohli a hlavně k tomu nebyl z naší strany žádný důvod. Nastoupili jsme tedy ve stejném složení a také se stejným elánem, jako do prvního poločasu. Aktivní Hanz, který se z beka často ocital na křídle prošel až do vápna, kde po kontaktu s protihráček upadl. Penalty se ani nedožadoval, přesto byl z našeho pohledu zcela nesmyslně "oceněn" žlutou kartou. Další zákrok domácích na Valiho na hranici vápna už byl naší příležitostí. Jirkovu střelu na přední tyč ale golman mohl jen kontrolovat - šla vedle. V 56. minutě prohrál Mára souboj s Hakrem, což se mu v zápase stalo snad jen v tomto jednom případě - jinak byl výtečný, střela domácího kapitána ale Bejkovu bránu minula. Přesně po hodině hry proměnil další náběh do vápna Hanz v jasný faul domácího beka a sudímu nezbylo než penaltu písknout. Furry prudkou ranou nedal Trnkovi šanci a my opět vedli - 1:2. Domácí přidali na obrátkách a v 64. minutě trefili tyč. Hanz ale balon včas odpálil na roh. Takové štěstí už jsme ale neměli v 71. minutě, když se po několika odrazech balonu ve vápně dostal míč k Sperlovi, který srovnal - 2:2. V tenhle okamžik utkání byli domácí, i díky dalším střídáním, lepší. Hlavně nebezpečnější. To bohužel potvrdili po necelých pěti minutách, kdy Kazda utekl Valimu a prostřelil Bejka - 3:2. Zápas mohl rozhodnout opět Kazda, který Hakrův prudký centr nasměroval vedle Bejkovy brány. I když to vypadalo, že kluci už nemají síly, někde v sobě ještě našli nějaké rezervy a konec zápasu jsme zdramatizovali. V 81. minutě šel Laďas sám na Trnku, ale trefil jen do domácího golmana. Stejně se bohužel vedlo Pytlosovi v totožné situaci o pár minut později. V nastavení ještě zkusil ostrý centr z trestňáku Tom, ale Trnka balon zkrotil.

Zápas tak skončil šťastným vítězstvím domácích o jeden gól. My dopaltili na neproměňování šancí a taky na početně velmi slabou lavičku. Na hřišti ale celý mančaft nechal maximum a kluci odehráli opravdu velmi dobrý zápas. Takhle blízko k bodům ze Zruče jsme opravdu dlouho neměli. O to větší škoda to je. Nicméně nás za týden čeká doma Druzdová, která v prvním kole kasírovala doma od Letné šestku. Podcenit ji ale nesmíme a v poli musíme odehrát zápas minimálně stejně, jaklo dnes. Pokud k tomu přidáme nějaké góly, body nás neminou.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz