Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2021-2022

TORNÁDO - DRUZTOVÁ

publikováno 15.08.2021

jeden dobrý poločas na plný bodový zisk nestačil

TORNÁDO HRADIŠTĚ - SOKOL DRUZTOVÁ

1 : 1 ( 1 : 0 ) 5:6 p.k.

sestava Tornáda:

BEJK

 FURRY       VALI

MÁRA                                                                      BERY

( 60´DAVID )            PYTLOS©            JIRKA                                 

SUKY                                       ( 75´ FILIP )             HANZ

( 60´TOTTI )                     LAĎAS          TOM                             

 

I když to ještě ve čtvrtek nevypadalo, tak nakonec sestava byla nabitá a i na lávce bylo na výběr, takže jsem se ani nemusel převlíkat - hurá! Za to patří dík hlavně oběma Beránkům, když Martin dorazil po nočním návratu z dovolené a Tom si kvůli fotbalu vyměnil směnu v práci - super přístup. Po delší době přišel i Filip - taky super! Do hry se v průběhu zápasu dostaly i nové letní posily - oba Davidové, v základu se domácím fanouškům představil prvně Suky. Na Kuhyho tahle premiéra ještě čeká. 

První půli jsme hráli z kopce a začátek patřil jednoznačně nám. V šanci se ocitl Laďas, ale jeho střela byla zblokována. Stejně tak Jirkův pokus po rohu, kdy se opřel do odraženého balonu. Ondrův slalom šestnáctkou soupeře skončil bohužel bez zakončení a Sukyho průnik skončil faulem hostí. Suky ale souboj ustál, tak se sudímu nechtělo jinak jasnou penaltu pískat... Jinak sudí nechával hře spád a pískal jen opravdu jasné zákroky. Hosté se dostali ojedinělé střele po čtvrthodině zápasu, ale Lindova rána přeletěla i síť za Bejkovo bránou. Nad bránu směřoval i Furryho pokus, po pěkné spolupráci Toma s Láďou jsme kopali další z mnoha rohů. Tom pak po chybě hostí před střídačkami upaloval ze strany sám na Würfla, ale jeho křižná střela těsně minula bránu. Pokus hostí o vysunutí Roubala výtečně zlikvidoval Bejk, který doklouzal až těsně k čáře ohraničující valké vápno. Trestňák z dobré pozice po faulu na Jirku napálil Furry vysoko nad bránu hostí. Jasnou herní převahu jsme přetavili ve vedoucí gól ve 36.minutě. Pěknou akci vedenou po naší pravé straně zakončil do odkryté brány Hanz - 1:0. Byli jsme i nadále při chuti a Márovu ránu z nějakých petadvaceti metrů zlikvidoval Würfl jen s velkou námahou. Poločas zakončil trestňák hostí, který ale trefil jen naši zeď ( Tomáš cítí balon určitě ještě teď ) a další pokus obrana taky zblokovala.

V první půli jsme byli jasně lepší, kopali jsme snad desítku rohů, ze kterých se dostával k hlavičkám hlavně Vali, jednou vykopávali hosté balon z brankové čáry. Šance na výraznější vedení jsme opravdu měli. Vedení 1:0 bylo více než zasloužené a po pravdě podle hry mělo být rozhodně vyšší. Do druhé půle jsme šli s jasným cílem - vedení udržet, navýšit a zápas v klidu dovést k výhře. Hosté ale měli přesně opačnou představu, kterou se jim bohužel dařilo realizovat. Mára tak musel předvést hned po pauze výtečný obranný zákrok, aby nepustil velmi aktivního Bidzilju samotného na Bejka. Zápas se přiostřil a hosté začali hodně zlobit. Uklidnit nás mohl Vali, ale jeho další hlavička skončila těsně vedle tyče brány hostí. Jirkův pokus pak skončil u kapličky. Proti Lofáskově ráně ještě Bejk zasahovat nemusel, ale proti další šanci ale musel vytáhnout parádní zákrok. Na Roubalovu střelu z dálky už ale nestačil, i když šla na střed brány. Balon se o břevno odrazil těsně za čáru a pak napnul horní síť naší brány - 1:1. Hosté se snažili zápas otočit na svoji stranu, ale obrana pracovala slušně a co prošlo, jistil Bejk. Bohužel jsme ale nepředvedli nic moc směrem dopředu. Aktivní Lofásek pálil nad, stejně se vedlo střelci první branky hostí - Roubalovi. My jsme mohli získat vedení zpět po parádním průniku Toma podél lajny, ale faul těsně před vápnem vše zmařil. Obzvláště, když Furryho trestňák mířil spíše k rohovému praporku, než k bráně. Střídající Filip se pak jen díky štěstí hostí nedostal k balonu, když by byl sám před golmanem hostí. Totti s Davidem se i přes zjevnou snahu taky prosadit nedokázali.

Po dvou zcela odlišných poločasech skončil zápas asi zaslouženou remízou a šlo se na penalty. Ty se kopaly na "horní" bránu, aby zaplněné ochozy měly vše dobře na očích. Začínali jsme my, konkrétně Tom. Jeho ránu ale Würfl chytil, stejně se ale vedlo Bejkovi proti střele Pokladníka. Po první sérii tak byl penaltový rozstřel 0:0. Vali s jistotou proměnil prudkou střelou do středu brány, podobné místo si vybral i hostující Fischer - 1:1. David taky s přehledem proměnil a je nutné ho pochválit, protože jít na penaltu hned v prvním zápase chce opravdu kuráž s sebevědomí. Šlauf ale srovnal, když trefil pravou stranu brány - 2:2. Na Pytlosovu střelu k levé tyči neměl Würfl nejměnší šanci, Bejk pak šel doprava a míč z kopačky Zemana doleva - 3:3. Furry - to je naše penaltová jistota a dostal tak pod tlak Lofáska, který musel proměnit. Přestože si Tomáš vyslechl cestou ze středového kruhu k penaltovému puntíku spoustu "povzbuzujících" poznámek, trefil pravej vingl naprosto bravurně - 4:4 po páté sérii. Dál se šlo systémem, kdo nedá, prohrál. Laďas si s penaltou poradil mazácky a Roubalovu ránu po zemi Bejk přeletěl, když trefil stranu, ale ne výšku střely hostujícího hráče - 5:5. Sedmou penaltu si vzal Filip. Jeho prudkou ránu ale Würfl reflexivně vytrčenou rukou v pádu vyrazil. Pokud Linda promění, získají hosté prémiový bod. Hostující kapitán udržel pevné nervy a Druztová si tak odvezla z Hradiště dva body, jeden zůstal doma. 

Jak celkově zhodnotit zápas? Dva naprosto odlišné poločasy, kdy jsme v prvním dominovali a ve druhém jednoznačně tahali za ktarší konec. Přitom Druztová, při vší úctě k soupeři, nepředvedla nic světoborného. Bojovností ale dokázala zápas srovnat a ještě si vytvořit možnosti k otočení. Remíza je tak asi zasloužená, jen je škoda bodu navíc, který jsme v penaltách nevydolovali. Zápas nedohráli Jirka a Mára, kteří střídali pro zranění. Snad ale budou do dalšího zápasu, který odehrajeme na Košutce, fit. K dispozici snad bude už i Dan a Víťa. Náš příští soupeř přišel o výhru na hřišti Letné v samém závěru utkání a je tak i po dvou kolech bez bodu. Budeme se snažit aby tomu tak bylo i po třech kolech soutěže.

 

domácí hosté skóre
Plzeň-Letná  Košutka Plzeň B 3 : 2
VS Plzeň  Zruč B  1 : 3
TORNÁDO Hradiště  Sokol Druztová  1 : 1 
(PK:5:6)
Sokol Lhota B  Plzeň-Litice  4 : 0
FC Chotíkov B  Union Plzeň  0 : 1
Rapid Plzeň B  Prazdroj Plzeň  8 : 1
Starý Plzenec  Plzeň-Černice B  1 : 1
(PK:3:4)

Tabulka celková

Rk. Družstvo Záp. + 0 - Skóre Body
1 Union Plzeň 2 2 0 0 10:0 6
2 Rapid Plzeň B 2 2 0 0 10:1 6
3 Plzeň-Letná 2 2 0 0 9:2 6
4 Zruč B 2 2 0 0 6:3 6
5 Sokol Lhota B 1 1 0 0 4:0 3
6 Plzeň-Černice B 2 1 0 1 3:3 3
7 Plzeň-Litice 2 1 0 1 5:7 3
8 FC Chotíkov B 2 1 0 1 2:3 2
9 Sokol Druztová 2 1 0 1 1:7 2
10 Tornádo Hradiště 2 0 0 2 3:4 1
11 Starý Plzenec 2 0 0 2 4:6 1
12 Košutka Plzeň B 2 0 0 2 2:5 0
13 Prazdroj Plzeň 1 0 0 1 1:8 0
14 VS Plzeň 2 0 0 2 1:12 0

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
4 5678910
11 12 1314151617
18 19 202122 2324
25 26 272829 3031
Nejbližší akce

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery