Úvod » Komentáře k zápasům od Vládi Holého a Květáka » Ročník 2022-2023

HRADIŠTĚ : VOCHOV

publikováno 21.08.2022

dobrý fotbal, bohužel prohra s lepším týmem.

TORNÁDO HRADIŠTĚ : VOCHOV

0 : 4 ( 0 : 2 )

sestava Tornáda:

MIKI

( 46´MYKY )

ŠMIDRA

HANZ                PYTLOS©             KUHY

( 76´FILIP )                                                              

VÍŤA

SUKY                   FURRY               LAĎAS

( 67´MÁRA )                                             ( 67´TOTTI )

ANDRII              DUMITRU

                                  ( 85´VLÁĎA )

 

Do nové sezony jsme vstoupili se značně obměněným a omlazeným kádrem proti nováčkovi přeboru, který však naopak oplýval spoustou zkušených hráčů, kteří ještě ve vcelu nedávné době hrávali i podstatně vyšší soutěže. Na hře to bylo patrné a především práce s balonem, kombinace a fotbalovost byly na straně soupeře. My naopak vsadili na rychlost v útoku a zkušenost v ose hřiště. Do optimální sestavy chyběli kluci Beránkojc, novomanžel Vali a Venca s Jirkou, se kterými ale minimálně na podzim rozhodně počítat nemůžeme. Naopak již v základu nastoupily v útoku zahraniční posily, i když Andrii odehrál za Tornádo některé zápasy jarní části předešlé sezony. 

Zápas se hrál za stálého deště, který dal balonu na jinak pomalejším hřišti, ohromný skluz. A tak střelba ze střední a větší vzdálenosti mohla být klíčem k úspěchu. Bohužel právě to je stále naší slabinou, když se zbytečně snažíme místo pořádné střely dovést balon kombinací ve vápně "do prázdné". Po počátečním oťukávání se jako první dostali do větší šance hosté, ale trefili jen břevno Mikiho brány. První branka hostí právě po střele z dálky, Mikiho zákroku a následné dorážce ještě hostům nebyla uznána pro ofsajdové postavení dorážejícího hráče. Bohužel ani toto varování nestačilo a v 16. minutě za vápnem napřáhnul Schveinert, který placírem obstřelil vše, co bylo před ním a Miki se marně natahoval po míči, který skončil přesně u tyče - 0:1. Postupně jsme hru vyrovnali, z branky se oklepali a mohli srovnat po rohu, po kterém Ondra orazítkoval hlavičkou břevno Mrázovy brány. Další šancí pohrdla naše rychlá tykadla, když si kluci ve vápně tak dlouho přihrávali, že nakonec ani nevystřelili. Bohužel se potvrdilo klasické nedáš-dostaneš. Roh hostí ve 22. minutě poslal hlavou přímo do vingle Kuba Křehlík. Nechytatelné, Miki byl naprosto bez šance - 0:2. Obdržená branka nás ale příliš dolů neposlala a to je velké pozitivum. Do poločasu jsme měli hned několik šancí na zkorigování průběžného stavu. Tu největší opět kapitán Ondra, který po pěkně zahraném rohu trefil tyč brány a z dorážky mířl do břevna ( myslím, že ) Furry. Tohle už byla docela velká smůla. Ale i hosté byli nebezpeční. Miki ale chytal velmi dobře. Vůbec na něm nebylo znát, že ho bolí palec, který si poranil při rozcvičení. Bohužel se nám do půle nepovedlo s výsledkem nic udělat a tak se šlo do kabin za průběžného vedení Vochova o dvě branky, i když vyrovnanější stav by zápasu slušel víc.

Do druhé půle šel za zraněného Mikiho do brány k soutěžní premiéře Mykola, pro kterého to byl přímo pověstný křest ohněm. Víťa trošku přeskupil řady abychom získali vepředu více klidu a zkusili více střelby, ale bohužel nedlouho po půli se dostal k nechytatelné střele hostující Morávek a Myky si na první úspěšný zákrok ještě musel počkat - 0:3. Bohužel trvalo to jen pět minut a hosté Vyletou zvýšili na 0:4. Naštěstí jsme zápas nevzdali a i nadále se pokoušeli alespoň o vstřelení čestného úspěchu. A rozhodně nelze říct, že bychom k tomu neměli příležitosti. Hostující golman Mráz ale pochytal vše, co obrana nestihla zblokovat. Hosté hráli s přehledem a čtyřbrankový náskok jim dodával klidu. Přestože i střídající kluci se opravdu snažili a hlavně Márovy centry byly nebezpečné a Vláďa se málem dostal po jednom z nich k zakončení, nebylo nám vstřelení branky tentokrát přáno. Doufám, že jsme si dnes deštěm zvlhlý střelecký prach nechali do příštího mače, který sehrajeme příští sobotu v Plzenci. Po zápase je pak v Hradišti po celodenním tradičním nohejbalovém turnaji rovněž tradiční bigbít s legendární Odysseou. Tak s tím pánové počítejte, bude potřeba pár lidí ke vstupům.

Celkově je potřeba říct, že hosté zvítězili zaslouženě a pokud budou hrát celou sezonu takto, budou jim bezesporu patřit čelní příčky tabulky. Ale ani my jsme nehráli tak špatně, jak by výsledek mohl napovídat. A to je příslib do dalších zápasů a to, na čem je potřeba stavět. Byl patrný rozdíl mezi tím, jak sehraně působili hosté a jak jsme my hráli spíše na náhodu a vsázeli na rychlost kluků vepředu. Ohromnou fyzičku prokázal při napadání v celém zápase Andrii, ve svém prvním ostrém zápase rozhodně nezklamal ani Dumitru. Velmi dobře zachytali, i přes obdržené branky, oba golmani. V podstatě v našem mančaftu se těžko hledá někdo, kdo by vysloveně zklamal. Takový hráč zde prostě dnes nebyl. Naopak výkon je třeba brát jako příslib do budoucna. Je vidět, že je potřeba pořádně potrénovat střelbu a sehrát se. Ale to určitě přijde. Kvalita kádru zde určitě je a na fotbal jako takový se opravdu dalo koukat. Za to patří dík i soupeři. Dalším kladem utkání je bezesporu i to, že se na velmi těžkém, kluzkém terénu odehrál za citlivého řízení sudího Šmause slušný zápas, bez zákeřností, bez zbytečných faulů a excesů. To se patrně nedá říct o souběžně hraném utkání v Liticích, kde se desetkrát žlutilo, a dvakrát i červenalo.

 

1. kolo

domácí hosté skóre pzn.
Plzeň-Letná  Plzeň - Černice B  neodehráno  
Plzeň - Litice  SK Roudná  2 : 3 domácí 2 ČK
Tornádo Hradiště Vochov  0 : 4  
Sokol Lhota B VS Plzeň neodehráno  
Rapid Plzeň B  Košutka Plzeň B 7 : 0  
Union Plzeň  Starý Plzenec  0 : 6  
FC Chotíkov B  Ledce  2 : 6  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Služby 24
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKxiNJ9zRB

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3456 7
8 9 101112 1314
15 16 17 1819 2021
22 23 242526 2728
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

s novou sezonou dáme novou anketu ohledně umístění Tornáda v přeboru v sezoně 2023/2024. takže jak si budeme stát?

  vítězství a postup do "B" třídy
2 (22,2%)

  čelo tabulky mimo postup ( 2 až 4 místo )
0 (0,0%)

  klidný střed tabulky ( 5 až 10 pozice )
4 (44,4%)

  spodek mimo sestup ( 10 až 12 )
1 (11,1%)

  baráž ( 13 pozice )
1 (11,1%)

  sestup ( 14 pozice )
1 (11,1%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery